<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

Referentie Hupra ICT - Vaarkamp BV

Vaarkamp B.V.

VAN LOKAAL
WERKEN
IN DE CLOUD.

Vaarkamp BV

“De klantvriendelijkheid en professionaliteit ervaren wij als zeer prettig"

Wie geïnteresseerd is in een bedrijf met een rijke historie, komt bij Vaarkamp uit. Nadat de broers Frank en Otto Vaarkamp hun bedrijf met Marshallhulp in 1946 oprichtten, verworven zij een strategische positie in de natuur- en landbouw. Dit leverde hen veel werk op. Nu is Vaarkamp een aannemer uit Ede en dienstverlener in de (openbare) buitenruimte. De dienstverlening onderscheidt zich in groen & recreatie, civiel & water en verhuur & techniek. Inmiddels bevindt de uitvalsbasis zich aan de Hessenweg in Ede, maar een tweede locatie staat op de planning. Vaarkamp richt zich op het werk voor gemeenten, door het aanleggen van sportvelden en beheren van openbaar

Vaarkamp was al klant bij Hupra. Hupra verzorgde het lokale beheer op de servers en werkstations van het bedrijf. De huidige servers voldeden alleen niet meer aan de wensen, waren verouderd en moesten nodig vervangen worden. Daarnaast was de complete ICT-infrastructuur afgeschreven en ook deze moest volledig vernieuwd worden.

202110-Vaarkamp-DSC_3873-b
transport-6

“Wij hebben met Hupra ICT een partij die kwaliteit levert”

Vaarkamp werkte volledig lokaal en maakte gebruik van meerdere servers, voor onder andere de mail, data en programma’s. Een programma dat erg belangrijk is voor het bedrijf is GeoVisia. Met dit programma kunnen de medewerkers alle elementen in de buitenruimte in kaart te brengen. Om vanuit huis of op locatie te kunnen werken, werd er een VPN-verbinding opgezet naar een Terminal Server. Omdat veel medewerkers in het buitengebied woonden, hadden zij vaak een beperkte en haperende internetverbinding, waardoor de VPN-verbinding snel wegviel.

De Terminal Server was er alleen voor extern gebruik en niet voor intern gebruik op kantoor. Wanneer er dus een PC defect ging, konden ze beperkt verder werken op andere PC en duurde het een tijd voordat een nieuwe PC weer helemaal ingericht was en functioneerde als voorheen. Dit kostte het bedrijf veel tijd en was erg onpraktisch.

Oplossingen van Hupra
Bij Vaarkamp zelf was beperkte IT-kennis in huis en daarom werd er gekozen om het beheer hiervan volledig uit te besteden. Voor Vaarkamp is IT erg belangrijk, want zonder IT kunnen zowel de binnen- als buitendienstmedewerkers niet (goed) werken. De beschikbaarheid van de IT is daarom van groot belang voor de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Daarnaast was er vanuit het MT de wens om helderheid in kosten te krijgen voor de begroting, zodat er geen verrassingen (plotselinge pieken) in de IT-kosten zouden ontstaan. Het MT wilde graag een vast bedrag voor IT en onvoorziene ICT kosten voorkomen.

compleet-van-bos-tot-berm-1

Arjan Haalboom, financial controller

“Door de cloudoplossing van Hupra kunnen we flexibeler en efficiënter werken.”

Ook was er een wens om overal te kunnen werken: buitendienstmedewerkers die vanaf locatie bij hun bestanden kunnen en kantoormedewerkers die vanuit huis konden inloggen. Op basis van de wensen van Vaarkamp, heeft Hupra een tweetal voorstellen uitgewerkt. Een on-premise oplossing met eigen servers op locatie en een private cloud-oplossing op basis van een Citrix Online werkplek in een Nederlands datacenter. 

Op basis van de wensen van Vaarkamp, heeft Hupra een tweetal voorstellen uitgewerkt. Een on-premise oplossing met eigen servers op locatie en een private cloud-oplossing op basis van een Citrix Online werkplek in een Nederlands datacenter. Vaarkamp heeft uiteindelijk gekozen voor de private cloud-oplossing omdat het beste invulling gaf aan de wensen van Vaarkamp:

 • Sneller en op locatie werken
 • Klanten op locatie bestanden laten inzien
 • Werknemers veilig thuis laten werken
 • (Makkelijker) op eigen servers komen

Dankzij deze oplossing kunnen buitendienstmedewerkers met 4G-verbinding vanuit de bouwkeet inloggen op de zaak en bij de juiste programma’s komen vanaf hun tablet, in hun voertuig én in het werkveld.

Wat kunnen we voor u doen?
Hupra biedt betaalbare enterprise-niveau ICT-oplossingen aan voor het MKB. Hupra faciliteert ICT-beheer, werken in de cloud en robuuste wifi-oplossingen. We adviseren wat het beste is voor uw bedrijf en bieden we persoonlijke service.

Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak!

2021-10-12 (7) (1)Pieter Willemsen, directeur Hupra ICT
p.a.willemsen@hupra.nl | 0318 528 528

Pieter Willemsen directeur Hupra ICT