Veilig delen van bestanden met Citrix ShareFile

In deze tijd, een tijd van “Bring-Your-Own-Device” (BYOD), is het erg belangrijk voor werknemers om overal toegang te hebben tot hun gegevens. Net als de mogelijkheid om het van elk soort apparaat, op elke plek bestanden te kunnen delen. Hun productiviteit hangt hier vanaf. Het draait namelijk niet meer om een enkele computer op één plaats, werken kan vanaf elke plek. Zo kunnen werknemers samenwerken met partners en collega’s vanuit de hele wereld. Dit alles is verspreid; klantenbestanden, werkgroepen en partnernetwerken zijn intercontinentaal verbonden. Ook processen en projecten zijn niet meer locatiegebonden en medewerkers van verschillende organisaties werken eraan mee. Het is belangrijk dat de gegevens op de juiste plekken terechtkomen met de juiste controle, beveiliging en compliance. Hoe kan IT hiervoor zorgen?

Onbeheerde consumentendiensten en de risico's

Ook nu al worden gegevens gedeeld en opgevraagd vanaf meer plekken dan alleen de eigen locatie of organisatie. Dit gebeurt echter vooral via de onbeheerde consumentendiensten die de werknemers op eigen initiatief gebruiken.

IT heeft vaak weinig zicht op de gegevens die via deze onbeheerde consumentendiensten gedeeld en gesynchroniseerd worden. Ze zijn opgeslagen op externe locaties, wat ervoor zorgt dat het moeilijk is voor de IT om deze gegevens, die van de onderneming zijn, effectief te beheren of te beveiligen. Wanneer de toegang tot deze diensten geblokkeerd wordt, zullen werknemers andere manieren gaan zoeken om alsnog hun gegevens te kunnen delen als er geen goed alternatief wordt aangeboden.

Effectieve regeling

Een effectieve regeling heeft verschillende eisen om aan de wensen te kunnen voldoen van zowel de gebruikers als die van IT. Daarvoor is het volgende nodig:

  • Gebruikers moeten direct toegang kunnen krijgen tot hun gegevens op alle apparaten. Het is nodig om ze te helpen om de productiviteit en de samenwerking te verbeteren door de bestanden te laten delen op een zo goed als risicoloze wijze. Deze moet naadloos samenwerken met hun werkwijze.
  • De IT zal een dienst moeten aanbieden waarin de IT alle controle heeft over het delen van de gegevens en de toegang hiertoe. Deze dienst moet dan voldoen aan de zakelijke criteria voor de beveiliging en compliance.

Citrix ShareFile

Citrix® ShareFile® komt deze eisen tegemoet met een follow-me dataoplossing. Ondernemingen kunnen op deze manier een krachtige dienst aanbieden die voldoet aan de gebruikersbehoeften om samen te werken en mobiel te kunnen zijn. Het wordt werknemers makkelijk gemaakt om op een risicoloze manier gegevens te delen, op te slaan en om deze gegevens te synchroniseren over al hun apparaten. Ondertussen kan IT voldoen aan de eisen voor veiligheid, beheerbaarheid en compliance.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Hoe werkt Citrix ShareFile?

Bent u benieuwd hoe ShareFile eruit kan zien voor uw organisatie? Bekijk hier een demo van de ShareFile en zie hoe het in de praktijk kan werken.

10 voordelen van ShareFile

Ontdek de voordelen van Citrix ShareFile voor uw organisatie:

1

Veilig opslaan, delen en synchroniseren van bestanden

2

Optimaal samenwerken door middel van workflows

3
Controle over de toegang van gedeelde data
4

Naadloze integratie met Exchange, Outlook en bestaande SharePoint omgevingen

5

Bestanden staan onder controle op uw eigen (virtuele) server of in MS Azure EU

6
Uitwisselen van bestanden van maximaal 100GB
7

Bestanden en documenten openen en bijwerken op mobiele devices

8

WeTransfer functionaliteit

9
Alle verkeer verloopt volledig versleuteld (256-bit SSL)
10
Inzicht in welke data is gedeeld, met wie en wanneer

Citrix ShareFile

Enterprise

  • Bestandoverdracht tot 100GB
  • Versiebeheer
  • Multifactor authenticatie
  • Eigen huisstijl (custom branding)
  • Klanten portaal
  • E-mail Plugin
  • File Drop
  • Folder templates

v.a.

€15,00

per gebruiker, per maand
hupra-cloud

Meer over Citrix ShareFile

Betaalbare oplossing!

Wij zochten naar een makkelijke manier om op verschillende plekken bij onze klantgegevens te kunnen plus een optimale bescherming van deze gegevens. Hupra heeft ons deze oplossing kunnen bieden in de vorm van de Cloud tegen een zeer betaalbare prijs met een snelle en vakkundige service.

Bekijk meer referenties ⟶
vormen-software-cloud

5 redenen om te kiezen voor Citrix ShareFile

Een efficiënte manier om bestanden te delen lijkt niet te bestaan naast Dropbox. Of toch wel? Lees hier meer over Citrix ShareFile. 

Lees verder ⟶

Wilt u meer weten over Citrix ShareFile 

voor uw organisatie?