FAQ

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen.

Om antwoord te geven op de meest gestelde vragen hebben we hieronder de antwoorden op deze vragen gepubliceerd. Mocht het antwoord op uw vraag hier niet bij staan, neem dan gerust contact met ons op 0318 528 528.

 

Cloud

Dit zijn de meest-gestelde vragen omtrent onze online werkplek omgeving.

De data staat opgeslagen in ISO-gecertificeerde datacenters in Rotterdam & Steenbergen.

Citrix wordt doorgaans gebruikt in Enterprise omgevingen, zoals ziekenhuizen, banken en overheden. Daardoor verwachten veel MKB-bedrijven dat zo'n oplossing te duur is. Doordat wij reeds een eigen cloud platform ontwikkeld hebben waarin het Citrix component standaard aanwezig is, kan het MKB hier 'out-of-the-box' van mee profiteren en hoeft dit niet voor ieder bedrijf apart te worden ingericht.

Citrix biedt verschillende voordelen t.o.v. bijv. Terminal Server zoals stabiliteit, efficiënter gebruik van bandbreedte & betere printerondersteuning. Lees hier meer over in ons blog:  “7 reden om te kiezen voor een cloud werkplek met Citrix “ .

Ja, het updaten van uw applicaties zit bij de prijs inbegrepen. Wij voeren periodiek updates door. Dit doen we altijd in overeenstemming met de klant en de softwareleverancier.  

Ja, Office 365 zit in de werkplek inbegrepen.

Ja, zowel de licentie als de installatie zijn inbegrepen in de werkplek. Wij zorgen dat de laatste versie wordt geïnstalleerd.

Ja, indien u hiervoor een Adobe Acrobat Standard DC licentie heeft. Standaard zit in de online werkplek alleen de Adobe Reader inbegrepen. De prijs voor Adobe Acrobat Standard DC is €15,- per gebruiker, per maand.

Ja, wij hebben een verwerkingsovereenkomst met duidelijke afspraken en verantwoordelijkheden samengesteld.

Ja, uiteraard SLA’s beschikbaar. De afspraken die hierin worden opgenomen zijn afhankelijk van het type contract.

ICT-beheer

Dit zijn de meest-gestelde vragen omtrent onze Managed Services.

Dit is afhankelijk van het contract wat u heeft. In basis kunt u aanhouden dat alle geautomatiseerde (managed) diensten onder het contract vallen, de rest valt hier buiten en is op nacalculatie

Wij kunnen elk  (netwerk) apparaat in uw ICT-netwerk monitoren, managen en onderhouden. Hier kunnen wij onder andere de beschikbaarheid (connectivity), status van de apparatuur (health status), de belastbaarheid (CPU-load), inhoudelijk processen, versiebeheer, anti-virus status etc. monitoren. Hierdoor kunnen we problemen in vroegtijdig stadium opsporen en down-time of vertraging voorkomen.

Ja, indien gewenst kunt u van ons maandelijkse rapportage ontvangen met de status van uw ICT-netwerk.

Het geautomatiseerd onderhoud vindt plaats ’s nachts en/of in het weekend.

Er zijn verschillende type back-ups, zoals bijv. Cloud back-up, back-up op tape of back-up naar een NAS. In alle gevallen monitoren wij deze back-up en controleren of deze daadwerkelijk gelukt is.

Ja, wij kunnen uw internetverbinding 24 uur per dag monitoren.

Ja, met Managed Antivirus monitoren en updaten wij uw virusscanners en kunnen desgewenst een status-rapport verstrekken.

Nee, niet alle updates worden standaard doorgevoerd. Kritische updates worden meteen geüpdatet, maar andere updates worden eerst door ons getest alvorens deze goedgekeurd worden om deze te installeren.

Wifi

Dit zijn de meest-gestelde vragen omtrent onze wifi diensten.

Wij zijn merkonafhankelijk, dus u kunt bij ons terecht voor alle merken. Wij werken voornamelijk met A-merken zoals Alcatel-Lucent Enterprise, Ruckus Wireless, Cisco, HPE Aruba.

Ja, met professionele wifi meetapparatuur kunnen wij uw complete omgeving in kaart brengen en u daardoor voorzien van een passend advies.

Onze werkwijze bestaat doorgaans  uit 4 stappen:

  • Analyseren: Met behulp van professionele meetapparatuur en specifieke software analyseren wij uw omgeving. Dit vormt de basis van ons draadloos netwerk ontwerp.
  • Ontwerpen: Wij ontwerpen een draadloos netwerk dat past bij uw omgeving en wensen.
  • Implementeren: Wij implementeren veel wifi-oplossingen zelfstandig, maar werken evengoed samen met internet systeembeheerders.
  • Ondersteunen: Wij bieden verschillende manieren van ondersteuning. Zo hebben wij verschillende managed wifi-services, maar kunt u bij ons ook terecht voor een break-fix model.

Algemeen

Dit zijn de meest-gestelde algemene vragen omtrent Hupra ICT.

Ja, uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor de aanschaf van uw hardware, zoals servers, pc’s, laptops, printers, switches en al uw overige hardware benodigdheden. Doorgaans hebben wij een levertijd van 1-2 werkdagen.

Ja, als IT-beheerder beheren wij uw complete ICT-omgeving, zodat u altijd 1 aanspreekpunt heeft. 

Ja, vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal bedienen wij klanten door het hele land

Ons uurtarief bedraagt €103,50 exclusief BTW per uur. 

Afhankelijk van uw contract zijn wij ook buiten kantoortijden beschikbaar. Onze support afdeling is beschikbaar  tussen 08.00 – 17.00 uur voor al uw vragen. Voor storingen buiten kantoortijden ontvangt de functionaris in uw organisatie het mobiele telefoonnummer van uw contactpersoon.