Gerust aan het werk

Met veilige ict in de accountancy.

Hart voor veilige ICT in de accountancy.

Hoe belangrijk is de veiligheid van uw ICT? Voor veel accountantskantoren is het een topprioriteit. Logisch, u wilt de veiligheid van uw data en die van u klanten borgen. U kunt het u niet veroorloven slachtoffer te worden van een cyberaanval. Daarnaast heeft u te maken met wettelijke eisen, die met de komst van de NIS2 strenger worden.

Veilig en efficiënt werken

Naast veilig werken, wilt u ook efficiënt kunnen werken. Het systeem dient continu beschikbaar zijn, zodat u geen kostbare tijd verliest. Medewerkers moeten op elke locatie gemakkelijk bij de klantdossiers kunnen. En snel schakelen tussen verschillende applicaties zorgt voor gemak en tijdwinst.

Maak een afspraak
Anton van Steenis van Harberden-1
AdobeStock_298934556 (1)

Wij nemen de zorg voor ICT uit handen

Hoe zorgt u ervoor dat iedereen effectief, efficiënt en veilig kan werken? Misschien draait uw huidige ICT-infrastructuur nog op eigen systemen, maar wilt u dit liever uitbesteden. Of u maakt al veelvuldig gebruik van SaaS-applicaties en wilt een oplossing voor de versnippering van het beheer hiervan.

Het is een flinke uitdaging om de infrastructuur goed in te richten, controle te behouden en iedereen veilig te laten werken. Welke medewerker krijgt toegang tot welke applicaties? Is de data die overal terecht komt, op laptops en telefoons wel veilig? En hoe kunnen medewerkers thuis en bij klanten zorgeloos werken? Belangrijke vragen waar wij u graag mee helpen, zodat u kunt focussen op uw corebusiness.

De uitdaging van SaaS-applicaties

De accountancysector is een van de voorlopers in digitaal werken. Veel applicaties waar u als accountant mee werkt, worden als online SaaS-applicatie aangeboden. Dat is erg handig, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

SaaS-leveranciers garanderen de veiligheid van hun applicatie, maar niet van de devices die u gebruikt. Daarom is het belangrijk om het lokale beheer en de beveiliging van individuele devices goed te regelen. Met de Hupra Managed Werkplek heeft u hier geen omkijken meer naar.

hans & anton
Testimonial_Hans_v4-1

Volledig online werken in de cloud

Maakt u naast SaaS-applicaties ook nog gebruik van traditionele softwarepakketten? Deze software biedt de leverancier niet online aan, maar dient u zelf te installeren. Voorheen had u er een eigen server voor nodig. Tegenwoordig gebruiken accountantskantoren hier graag de Hupra Online Werkplek voor.

In de Hupra Online Werkplek brengen we al uw applicaties en data onder in een optimaal beveiligde online omgeving. U logt één keer in en u kunt al uw vertrouwde tools opstarten. Er wordt niets lokaal opgeslagen, dus u kunt op elke device en via elke internetverbinding veilig werken. Deze oplossing is ideaal als medewerkers geregeld thuis, onderweg en bij klanten werken.

Sluit aan bij 325+ tevreden klanten:

Nico Schumacher, Verhelst Administratie & Advies
"Hoe Hupra het geregeld heeft zorgt voor rust"
Bekijk zijn verhaal

Veelgestelde vragen over veilige ict in de accountancy

Altijd & overal gerust aan het werk.

Veilige ICT in de accountancy is van essentieel belang vanwege de gevoelige aard van de informatie die wordt verwerkt, zoals financiële gegevens en persoonlijke informatie van klanten. Het waarborgen van de veiligheid van deze gegevens is noodzakelijk om het vertrouwen van klanten te behouden, wettelijke eisen en regels na te leven en het risico op een succesvolle cyberaanval te verkleinen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf door te nemen.

Cyberaanvallen kunnen een ernstige bedreiging vormen voor uw accountantskantoor, omdat een slechte online beveiliging uw bedrijf vatbaar maakt voor:
  • Datadiefstal;
  • Financiële fraude;
  • Reputatieschade. 
Accountantskantoren, zoals die van u, zijn vaak het doelwit van cyberaanvallen vanwege de waardevolle informatie die ze beheren. Hupra ICT helpt u met beveiligingsmaatregelen om deze dreigingen te minimaliseren.

Accountantskantoren moeten voldoen aan verschillende wettelijke eisen, waaronder de NIS2-richtlijnen, die strengere regels stellen voor de bescherming van gevoelige gegevens en het voorkomen van cyberaanvallen. Hupra ICT heeft ervaring met de beveiliging van accountancykantoren en weet daardoor dreiging in veel gevallen voor te zijn door middel van een goede firewall, regelmatige beveiligingsupdates en constante monitoring.

Het is een set aan beveiligingsmaatregelen, te beginnen met de 7 essentiële onderdelen voor basisbeveiliging. Daarna volgen er aanvullende security maatregelen, zowel aan de techniek-kant als met behulp van trainingen, waarmee we accountantskantoren helpen.


Kortom, veiligheidseisen zijn als een drietrapsrakket: er ligt focus op beleid en organisatie, medewerkers en gedrag en de techniek. We werken hiervoor samen met onze cybersecuritypartner.

De Hupra Managed Werkplek biedt een oplossing voor het beheren van lokale beveiliging van individuele apparaten door het leveren van geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals:
  • back-upbeheer;
  • Patchbeheer;
  • Endpoint-bescherming. 
Hierdoor verbetert u de veiligheid van uw ICT-systemen, zodat u en uw personeel met een gerust hart aan het werk kunnen.

Volledig online werken in de cloud biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en verbeterde, goed beveiligde toegankelijkheid tot bedrijfskritische applicaties en gegevens. Het stelt uw medewerkers namelijk in staat om overal en altijd veilig te werken, waardoor de productiviteit en efficiëntie worden verhoogd. In veel gevallen dalen zelfs de kosten voor het beheer van uw lokale infrastructuur.

De Hupra Online Werkplek zorgt ervoor dat accountants veilig toegang hebben tot hun vertrouwde tools door middel van een optimaal beveiligde online omgeving waarin alle applicaties en gegevens worden gehost. Hierdoor kunnen medewerkers veilig inloggen en werken vanaf elke locatie en via elke internetverbinding, zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van hun gegevens of die van hun klanten.

Afspraak maken - Accountancy