<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
  • Diensten
  • Over Hupra
  • Klantenservice
  • Contact
  • Diensten
  • Over Hupra
  • Klantenservice
  • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

banner-klantverhaal-vandehoeflogistiek-1

Van de Hoef Logistiek

GERUST AAN
HET WERK
IN DE CLOUD.

Van de Hoef Logistiek, klant sinds 2012

“Voor Van de Hoef Logistiek is ICT een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering.”

Toen de server van Van de Hoef Logistiek aan vervanging toe was, zocht het
transportbedrijf samen met Hupra ICT naar de best passende oplossing. Voor
Van de Hoef Logistiek is ICT een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering.
De betrouwbaarheid van het systeem stond daarom voorop. Daarnaast moest
de oplossing de beoogde groei kunnen faciliteren.

Over van de Hoef Logistiek

Van de Hoef Logistiek uit Ede heeft een eigen distributienetwerk binnen de Benelux waardoor ze flexibel, snel en efficiënt handelen. De bedrijfsgegevens moeten continu beschikbaar zijn om het wagenpark aan te kunnen sturen en planningen te maken. Daarnaast is het nodig dat klanten altijd hun zending digitaal kunnen aanmelden via het webordersysteem. Daar zijn ook vrachtbrieven en etiketten, facturen en de historie gemakkelijk in te zien. Net als de naam en handtekening van de ontvanger.

YW_VDH_Header-Over-Ons-1
YW_VDH_Header-home

“Wij hebben met Hupra ICT een partij die kwaliteit levert”

Johnny Bos is eigenaar van Van de Hoef Logistiek. Sinds 2012 neemt hij diensten af van Hupra ICT. “Wij hebben met Hupra ICT een partij die kwaliteit levert”, vertelt hij. “Dankzij hun kennis op het gebied van ICT kunnen wij onze logistieke diensten gebruiksvriendelijk aanbieden aan onze klanten.”

Eigen server of naar de cloud?

Voor Van de Hoef Logistiek is het van groot belang dat de ICT goed geregeld is. Het bedrijf groeide en de servercapaciteit was niet meer toereikend voor het aantal gebruikers. Het systeem werd daardoor traag. De server was ook aan vervanging toe. De vraag was of Van de Hoef Logistiek opnieuw wilde investeren in een eigen server, on-premise. Of was het logischer om over te stappen naar een cloud omgeving?

Keuzeproces
 De cloud-omgeving had voor Van de Hoef Logisitiek een aantal voordelen: Allereerst is de beschikbaarheid van de systemen beter. Goede beschikbaarheid van de ICT wordt grotendeels bepaald door de redundantie. Dat houdt kortgezegd in dat voorzieningen meervoudig zijn uitgevoerd.

Cloud: betere beschikbaarheid systeem
Met een eigen server is deze redundantie te regelen door een extra server toe te voegen. Cloudomgevingen maken echter gebruik van tientallen servers. De beschikbaarheid kan in de cloud daardoor op een veel hoger niveau worden geborgd vergeleken met een eigen server. Dat verschil maakte de cloud omgeving voor Van de Hoef Logistiek een aantrekkelijke keuze.

DSC_9852-1
YW_VDH_Header-distributie

Johnny Bos, eigenaar

“Vroeger had ik een eigen server en als die kapot was dan had ik echt een probleem. Nu is dat niet meer mijn verantwoordelijkheid.”

Cloud: makkelijk schaalbaar
Ten tweede is groei makkelijker te faciliteren met een cloudoplossing. Een eigen server en allerlei hardware zijn immers niet meer nodig. De kosten van de cloud gaan per werkplek en per maand. Op- en afschalen is daardoor veel makkelijker en voordeliger. Bos vertelt: “Het is het verleggen van de verantwoordelijkheid, die zorgt voor meer kwaliteit. Ik kan in mijn eentje wel een server kopen en die aan de gang houden voor 9 kantoorwerkplekken. Maar Hupra doet dat misschien wel voor meer dan 1.000 werkplekken. Dat is natuurlijk een ander investeringspatroon, waar ik direct van mee kan profiteren.”

Soepele overgang
Vanwege de beoogde groei en de gewenste redundantie was de keuze voor de cloud snel gemaakt. Hupra ICT begeleidde de overstap en zorgde ervoor dat het bedrijf gewoon door kon draaien. Met de cloudoplossing is de ICT van Van de Hoef Logistiek betrouwbaar en groeibestendig ingericht. Bos vindt het prettig om geen zorgen meer te hebben over de server. “Vroeger had ik een eigen server en
als die kapot was, dan had ik echt een probleem. Nu is dat niet meer mijn verantwoordelijkheid.” 

Wat kunnen we voor u doen?
Hupra ICT bestaat 40 jaar, daarvan hebben we meer dan 20 jaar specifieke
ervaring als ICT-partner voor de Transport en Logistiek. In die tijd hebben
we transportbedrijven met een enkele vrachtwagen en vestiging zien groeien
naar een wagenpark met meer 100 vrachtauto’s en meerdere vestigingen.
We ondersteunen honderden bedrijven met IT-beheer, waarvan ook een
belangrijk deel bedrijven in de Transport en Logistiek. Gezamenlijk hebben
zij honderden vrachtwagens rondrijden en ook hebben we inmiddels
tienduizenden m2 warehouse voorzien van wifi.

Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

2021-10-12 (7) (1)Pieter Willemsen, contactpersoon Logistiek & Transport
p.a.willemsen@hupra.nl | 0318 528 528

Pieter Willemsen contactpersoon transport en logistiek