Focus op uw werk

Besteed uw systeembeheer uit!

Ga voor veiligheid en gemak

Systeembeheer uitbesteden

Bij het runnen van een MKB-bedrijf kan het beheren van uw ICT systeem een complexe en tijdrovende taak zijn. Het uitbesteden van systeembeheer is een slimme zet om uw bedrijf efficiënter en productiever te maken. Bij ons kunt u terecht voor professionele systeembeheer diensten, zodat u zich volledig kunt concentreren op uw bedrijfsactiviteiten.

Bij Hupra ICT begrijpen we de druk die het beheer van uw IT-omgeving met zich meebrengt. Door uw systeembeheer uit te besteden, nemen onze ICT'ers deze taak van uw over. 

systeembeheer uitbesteden

Waarom systeembeheer uitbesteden?

Het uitbesteden van uw systeembeheer biedt aanzienlijke voordelen voor uw MKB-bedrijf. Het helpt u kosten te besparen, biedt u toegang tot deskundigheid, betrouwbaarheid en verhoogt de beveiliging van uw systeem.

check

Kostenbesparing

U hoeft niet te investeren in een fulltime systeembeheerder

check

Deskundigheid

Wij zorgen voor onderhoud en probleemoplossing

check

Betrouwbaarheid

Minder downtime en meer productiviteit

check

Veiligheid

betere beveiliging en bescherming van uw bedrijfsgegevens

Bert van Ravenswaaij, CFO Koninklijke Nederlandse Munt
"Ik zou Hupra zeker ook bij andere partijen adviseren"
Bekijk zijn verhaal

Sluit aan bij 325+ tevreden klanten:

Veelgestelde vragen

Wat wilt u weten over Systeembeheer uitbesteden aan Hupra ICT?

Systeembeheer omvat alle activiteiten die nodig zijn om de IT-infrastructuur van een bedrijf te onderhouden en te beheren. Dit omvat zaken zoals het installeren van software, het oplossen van technische problemen, het updaten van beveiligingsmaatregelen en het zorgen voor back-ups en herstel.

Het uitbesteden van systeembeheer biedt verschillende voordelen, waaronder kostenbesparing, deskundigheid, betrouwbaarheid en verbeterde beveiliging. Door het uitbesteden van deze taken kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten en uw bedrijf efficiënter maken.

Kostenbesparing

Het uitbesteden van systeembeheer zorgt ervoor dat uw eigen systeem- of netwerkbeheerder business gerelateerde ICT-taken kan oppakken. Hupra ICT automatiseert beheers- en onderhoudstaken met behulp van onze ervaring, kennis en speciale remote monitoring en management software. Zo herkennen we problemen sneller, zodat wij deze direct op kunnen lossen. Hierdoor dalen de kosten.

Deskundigheid

Onze professionele systeembeheerders beschikken over de noodzakelijke expertise en ervaring om uw systeem efficiënt te onderhouden en eventuele technische problemen snel en deskundig op te lossen, zodat u zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten.

Betrouwbaarheid

Met behulp van onze ICT-diensten werkt uw systeem altijd. Dit betekent minder downtime, wat resulteert in een verhoogde bedrijfsproductiviteit.

Beveiliging

Door uw systeembeheer uit te besteden zorgen wij ervoor dat uw systeem veilig en beschermd blijft. Onze beveiligingsmaatregelen zijn altijd up-to-date, waardoor uw bedrijfsgegevens en informatie beschermt zijn tegen bedreigingen van buitenaf.

Nee, u kunt ervoor kiezen om alleen bepaalde systeembeheertaken uit te besteden, afhankelijk van uw behoeften en budget. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op onderhoud, beveiliging, back-ups en herstel, of probleemoplossing.

Om ervoor te zorgen dat uw systeembeheer goed wordt uitgevoerd, moet u een betrouwbare en ervaren dienstverlener kiezen. Kijk naar de referenties en ervaring van de dienstverlener en bespreek uw verwachtingen en vereisten van tevoren. Maak ook duidelijke afspraken over de taken en verantwoordelijkheden van beide partijen.

Onderdeel van onze dienstverlening is dat wij 24 uur per dag bereikbaar zijn in het geval van een storing of andere problemen. Uiteraard proberen wij problemen te voorkomen. Door goed te monitoren signaleren we issues vaak al vroegtijdig. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Of dat nu overdag of ’s nachts is: u kunt op ons rekenen.

Persoonlijk contact is voor ons enorm belangrijk. U heeft bij Hupra ICT twee vaste contactpersonen. Zij staan altijd voor u klaar en zijn goed op de hoogte van uw bedrijfsprocessen. Zo werken we met korte lijnen en kunnen we snel schakelen.

Hoewel het uitbesteden van systeembeheer veel voordelen heeft, zijn er ook enkele zaken waar u rekening mee moet houden.

Controle: bij het uitbesteden van systeembeheer geeft u een deel van de controle over uw IT-activiteiten uit handen. 

Afhankelijkheid van derden: wanneer u systeembeheer uitbesteedt, wordt uw bedrijf afhankelijk van uw serviceprovider. In een SLA (Service Level Agreement) worden de verantwoordelijkheden en verwachtingen genoteerd.

Verlies van bedrijfskennis: wanneer u taken uitbesteedt, kan de interne kennis van uw organisatie afnemen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betrokken medewerkers over de juiste basiskennis beschikken om effectief met de serviceprovider te communiceren.

Het verschil tussen systeembeheer uitbesteden en in-house systeembeheer ligt in de manier waarop IT-beheertaken worden uitgevoerd en beheerd:

Systeembeheer uitbesteden:

  • U huurt een externe serviceprovider in voor IT-beheertaken;
  • Het biedt kostenbesparing en flexibiliteit in tarieven;
  • De serviceprovider heeft deskundige systeembeheerders en hoogwaardige beveiliging.

In-house systeembeheer:

  • U hebt interne IT-medewerkers in dienst voor beheertaken;
  • U draagt de kosten en hebt directe controle over uw IT-omgeving;
  • Interne medewerkers hebben diepgaande kennis van uw organisatie;
  • Er is beperkte flexibiliteit.

Veel bedrijven hebben moeite om capabel personeel aan te trekken. En dat is niet vreemd, want de weinige écht goede systeembeheerders die er zijn willen graag in een uitdagende omgeving werken waar zij zichzelf voortdurend kunnen ontwikkelen. Deze systeembeheerders werken vaak bij een ICT-bedrijf.

De keuze tussen beide benaderingen hangt af van uw specifieke behoeften, middelen en doelen. Neem contact met ons op om door te spreken of het uitbesteden van uw systeembeheer past bij uw bedrijf.

Afspraak maken