4 slimme manieren om uw gastnetwerk te beveiligen

Couple on a business trip doing check-in at the hotel.jpeg

Veel bedrijven willen graag voldoen aan de vraag van een snel, stabiel en vooral veilig gast netwerk. Wifi gebruikers verwachten een bepaalde kwaliteit en stabiliteit van de verbinding tijdens hun verblijf  op uw locatie en het gebruiken van uw gast wifi. Alleen een simpel access point plaatsen en configureren als gast netwerk is tegenwoordig niet meer voldoende.

Hoe zorgt u er dan voor dat uw gast netwerk een verlenging van uw bedrijf kan worden en hoe zorgt u ervoor dat de ervaring van uw gast wifi positief ervaren kan worden op het gebied van veiligheid en gemak?

1. Captive Portal

Een captive portal is een website waar een gebruiker een interactie mee heeft voor er verbinding gemaakt kan worden met het gastnetwerk.

Dit portal is op diverse manieren te configureren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om meer informatie over de gebruiker te weten te krijgen door bijvoorbeeld gegevens, zoals een e-mailadres of telefoonnummer in te laten invullen voordat er toegang wordt verleent tot het gastnetwerk.

Door de invoer van deze data kunt u duidelijk(er) aangeven welke gebruikers met welke gegevens van welke services gebruik mogen maken en welke limieten er voor welke gebruiker gelden.

Ook kan een portal ingericht worden in uw eigen huisstijl, zodat uw gast een kleine impressie kan krijgen van uw digitale omgeving.

voorbeeld_captive_portal.png

2. Sponsors

Sponsors zijn werknemers die bevoegd zijn om gebruikers aan te maken en toegang te geven voor gasten. Zij zijn als het ware de beheerders van uw gastnetwerk. Zij kunnen autorisatie goedkeuren of weigeren op basis van de aanvraag, zodat u zeker weet wie er gebruik maakt van uw gast wifi.

Zonder toestemming van een sponsor is het niet mogelijk te verbinden met uw gastnetwerk.

3. Policy Management

Een gecentraliseerde policy management wordt aangestuurd via uw server of uw accespoint en zorgt ervoor dat er automatisch een gasttoegang ingeschakeld kan worden.

Het is mogelijk om diverse policy instellingen te gebruiken om individuele inloggegevens verschillende rollen te geven en het biedt mogelijkheden om gebruikers bepaalde limieten op te leggen. Zo kunt u bijvoorbeeld het bandbreedte gebruik limiteren of bepaalde websites of IP adressen filteren, zodat de gebruiker deze niet kan bezoeken of gebruiken.

Deze mogelijkheden kunnen ook toegekend worden aan een specifiek apparaat. Het is dan  mogelijk om een laptop van een bepaalde gebruiker wel toegang te geven maar een mobiele telefoon van dezelfde gebruiker niet, omdat mobiele telefoons uitgesloten worden.

Vanuit een centraal aangestuurd policy management kan er overigens ook gemakkelijk een policy aangepast of geüpdatet  worden en kunnen er real-time data rapporten aangemaakt worden over het gebruik van uw data.

4. Gast toegang

Een hoog aantal gasten op uw wifi netwerk, zorgt ervoor dat u meer moet doen dan alleen vertrouwen op uw draadloze infrastructuur.  U heeft een goede oplossing nodig om de gasten op uw wifi netwerk te beheren. Dit terwijl u tegelijkertijd in een stabiel policy management regels kunt toekennen, zodat een gebruiker de juiste toegang krijgt. Door vooraf de juiste manier te bepalen van uw wifi (policy)-management, is uw wifi netwerk beter te schalen. U kunt dan snel aanpassingen doen.

Met de juiste oplossing zorgt het ervoor dat u een stabiele veilige gast verbinding aanbiedt, terwijl uw eigen netwerk buiten spel blijft voor potentiele gevaren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een veilig gastnetwerk voor uw organisatie? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

New Call-to-action