Dit zijn vijf eisen voor het veilig synchroniseren van bestanden

young business people group have meeting and working in modern bright office indoor-4

Het is belangrijk dat IT een goede balans weet te vinden tussen gemak en veiligheid. De data moet zo veilig mogelijk blijven en tegelijkertijd moet er genoeg vrijheid zijn voor alle gebruikers, overal. Het synchroniseren van bestanden is handig, maar ook dat moet veilig verlopen. Lees daarom deze vijf eisen door voor het veilig synchroniseren van bestanden.

1. Beveiligd overzicht van IT

Nu iedereen alles en overal kan delen, is het extra belangrijk dat u op de hoogte bent van wat er gebeurt. Welke personen maken waar gebruik van welke apparaten ? ShareFile kan het gemakkelijk maken om beveiligde autorisatie in te schakelen via SAML 2.0-integratie met Active Directory, evenals via populaire SaaS-bedrijfsapplicaties zoals Salesforce.com met behulp van door de industrie erkende OAUTH 2.0-standaarden. Ook kunt u de toegang tot documenten laten afhangen van de persoon, het apparaat, de locatie en andere criteria.

Ook bij het samenwerken met derden komt de behoefte om bestanden gemakkelijk met zowel in- als outsiders van de organisatie te delen, zonder de hele onderneming aan risico’s te onderwerpen. Om dit te verkleinen kunt u linkjes laten verlopen en ook een maximaal aantal down- en uploads in te stellen.

2. Flexibile opslagmogelijkheden. 

Om te voldoen aan verschillende behoeften op het gebied van datasoevereiniteit, het naleven van regelgeving, prestaties en kosten, zijn flexibele opslagmogelijkheden nodig. Verschillende soorten zakelijke informatie stellen namelijk andere eisen: sommige bestanden moeten ter plaatse worden bewaard om te voldoen aan de regelgeving en eisen, terwijl andere bestanden kunnen worden opgeslagen in de cloud om het beheer te vereenvoudigen, de kosten te verlagen en wrijvingsloze schaalbaarheid mogelijk te maken.

3. Integratie met bestaande infrastructuur

 Bestaande netwerkshares en dataopslagplaatsen mobiliseren vraagt om een integratie met de bestaande infrastructuur. Daarom heeft IT een manier nodig om het volledige scala van bedrijfsgegevens te mobiliseren zonder dure en tijdrovende migratieprojecten. Een van de vele nadelen van persoonlijke online bestandsdelingsaccounts is namelijk hun onvermogen om toegang te krijgen tot gegevens of anderszins te integreren met backend-services en infrastructuur, zoals bestaande netwerkshares als Microsoft SharePoint. ShareFile zou u hierbij kunnen helpen.

4. Een rijke gebruikerservaring

De uitdaging voor het synchroniseren en delen van bestanden laat zien dat IT soms meer consumentgericht moet denken. Als IT niet kan concurreren met de handige en intuïtieve ervaring van een persoonlijke service, zullen mensen simpelweg niet de moeilijker te gebruiken optie kiezen. Toch is IT tegelijkertijd niet voldoende om eenvoudig de ervaring en functies van persoonlijke online bestandsdeling of consumentenstijl-accounts te evenaren. De rijke gebruikerservaringen die wel geboden kunnen worden, bevorderen het voorkomen dat gebruikers eigen bestanddelingservices gebruiken.

5. Ondersteuning voor nieuwe manieren van werken.

Om mensen overal productief te kunnen laten werken en samenwerken, is het belangrijk dat nieuwe werkmethodes ondersteund worden. ShareFile ondersteunt de introductie van een nieuwe werkplek die veilige toegang biedt tot apps, desktops, gegevens en services vanaf elk apparaat, via elk netwerk, zodat mobiele werknemers de vrijheid en flexibiliteit krijgen om zelf te bepalen hoe ze werken.

Wanneer u bezig bent met deze beveiliging, is het dus belangrijk om hierbij stil te staan. ShareFile kan u hiermee helpen. Wanneer u hier meer vragen over heeft, kunt u ook altijd contact opnemen met ons.

New Call-to-action