<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

De Citrix cloud werkplek: 7 essentiële redenen om over te stappen

banner-citrix-workspace-decision-1

Bij een offertevergelijking tussen cloud werkplekken, krijg ik nog wel eens de vraag waarom wij voor Citrix kiezen en waarom dit een voordeel is voor de klant. Vaak wordt Citrix dan vergeleken met Microsoft RDP. We hebben maar liefst 7 redenen om te kiezen voor Citrix. En ik vermoed dat ze voor u ook essentieel zijn. 

1. Stabiliteit

Met Citrix heeft u een stabielere sessie. Dit houdt in dat als de internet verbinding tijdelijk niet snel genoeg is of hapert, Citrix Session Reliability ervoor zorgt dat u gewoon door kunt werken. Citrix Session Reliability garandeert dat uw sessie door kan gaan, door bijvoorbeeld het sessieverkeer te comprimeren en de resolutie en kleurechtheid tijdelijk te verlagen.

Wilt u meer weten over veilig werken in de cloud? Download ons gratis e-book:

Lees het e-book over veilig werken in de cloud

2. Betere printerondersteuning

Met Citrix heeft u een betere printerondersteuning. Dat komt doordat Citrix gebruikt maakt van universele printer drivers. Het zorgt ervoor dat dat de lokale printers meegenomen worden tijdens de sessie, zonder dat hiervoor speciale driver support nodig is aan de serverkant. Dat is een voordeel ten opzichte van RDP, omdat in sommige gevallen de drivers daarvoor zowel op de terminal server als op de lokale pc geïnstalleerd moeten worden. Samen met een goede legacy printer support is het vooral een voordeel voor oudere applicaties die problemen kunnen hebben met sessieprinters. De betere printerondersteuning van Citrix is met name ook een voordeel voor Mac-gebruikers omdat Mac-drivers via RDP sessies vaak niet goed functioneren.

3. Minder bandbreedte vereist

Met Citrix is een lagere bandbreedte vereist. Dat is te danken aan onder andere de compressie van de sessiedata, slim omgaan met compressie op niet-waarneembare kleuren en het slim managen van ‘screen refresh’. Hierdoor werkt het al stabiel op een 3G-verbinding. Daardoor werkt Citrix sneller en dat is prettig voor de eindgebruiker.

4. Betere grafische ondersteuning

Een cloud werkplek met Citrix heeft een betere grafische ondersteuning. Dankzij HDX en HDX redirection is het namelijk mogelijk om de grafische capaciteiten van de cliënt in de sessie te gebruiken.

5. Betere gebruikerservaring

Met een Citrix cloud werkplek kunt u gebruikmaken van Citrix UPM. Concreet kunt u bijvoorbeeld denken aan het meenemen van specifieke applicatie-instellingen die door de traditionele Microsoft roaming profiles (zwervende profielen) worden overgeslagen. Mede dankzij Citrix UPM en zeker in combinatie met HDX en Citrix printer support, krijgt u het idee dat u op een lokale PC aan het werk bent. 

6. Beter te beheren

Citrix biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van de cloud werkplekken. Dat biedt de eindgebruiker als voordeel dat een werkplek optimaal kan worden ingericht, waardoor u uiteindelijk een betere oplossing kan worden aangeboden.

7. Optimale support voor Mac, iOS en Android

Citrix heeft voor zowel Mac OS, iOS als Android en MS Windows een eigen app. Hierdoor heeft u altijd optimale ondersteuning vanuit Citrix en heeft u niet te maken met zelfgeschreven apps van derden.

Al deze argumenten bij elkaar opgeteld, maken dat Citrix onmisbaar is voor een goede en stabiele werkplek in de cloud. Als u vragen heeft over een Citrix cloud werkplek:

Meer informatie over werken in de online werkplekken, lees verder!

 

 • persoonlijk contact
 • veilige oplossingen
 • altijd en overal verbonden
 • succes voor de klant

computer-img

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
DSC_0766-1

Hupra helpt u verder.

Bent u nieuwsgierig wat Hupra voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact.

Maak vandaag een afspraak ⟶

Waarom Hupra voor het MKB?

 • Hoe Hupra de projecten aanpakt
 • Wat Hupra biedt
 • De waarden van Hupra

Bekijk het gratis factsheet

hupraICT

Meer blogberichten.