De Citrix Cloud werkplek van Hupra: 7 essentiële redenen om over te stappen

banner-citrix-workspace-decision-1

De overstap naar de cloud is voor veel bedrijven een belangrijke stap in hun digitale transformatie. Het biedt een schaalbare en veilige infrastructuur die bedrijven helpt om efficiënter te werken en hun kosten te verlagen. Bij het overstappen naar de cloud zijn er veel verschillende aanbieders waaruit u kan kiezen. Eén van de populaire opties is de Citrix Online werkplek van Hupra.

Vaak wordt de Citrix Cloud werkplek van Hupra vergeleken met Microsoft Remote Desktop Protocol (Microsoft RDP). In dit artikel bespreken wij de 7 redenen waarom een Citrix Online werkplek van Hupra voordelen biedt vergeleken met Microsoft RDP wanneer u overstapt naar werken in een cloudomgeving.

  1. Stabiliteit
  2. Betere printerondersteuning
  3. Minder bandbreedte vereist
  4. Betere grafische ondersteuning
  5. Betere gebruikerservaring
  6. Beter te beheren
  7. Optimale support voor Mac, iOS en Android

1. Stabiliteit

Een stabiele internetverbinding is een belangrijk onderdeel van succesvol werken in de cloud. Met de Citrix Online werkplek van Hupra heeft u een stabielere sessie, doordat gebruik wordt gemaakt van Session Reliability. Dit is ontworpen om ervoor te zorgen dat uw online sessie niet wordt onderbroken als er een tijdelijke netwerkstoring optreedt. U geniet dus van een betrouwbare en stabiele sessie bij het gebruik van de Citrix Cloud werkplek. 

Wilt u meer weten over veilig werken in de cloud? Download ons gratis e-book:

Download het gratis e-book Cloud

2. Betere printerondersteuning

De Citrix Cloud werkplek van Hupra biedt over het algemeen een betere printerondersteuning, omdat het de mogelijkheid biedt om de printers te gebruiken alsof ze lokaal zijn aangesloten op de server waarop de toepassing wordt uitgevoerd. Dit betekent dat u ook vanaf een andere locatie een print kunt laten afdrukken. Dat is een groot voordeel ten opzichte van Microsoft RDP. In sommige gevallen moet u de drivers van de printer tweemaal installeren. Oudere applicaties hebben vaker moeite met deze constructie. Dit maakt het veel gemakkelijker voor gebruikers om te printen vanuit applicaties, omdat ze geen ingewikkelde configuraties of installatieprocessen hoeven te doorlopen om hun printers te gebruiken. Bovendien vereenvoudigt dit de taak van IT-beheerders omdat ze niet elke printer op de server hoeven te installeren en onderhouden, wat het beheer van printers op afstand veel gemakkelijker maakt. De betere printerondersteuning van de Citrix Online werkplek van Hupra is met name voordelig voor Apple-gebruikers, omdat Mac-drivers via Microsoft RDP sessies vaak problemen geven.

3. Minder bandbreedte vereist

Met de Citrix Cloud werkplek van Hupra  is een lagere bandbreedte vereist. Met HDX wordt het beeld- en geluidsmateriaal van de applicatie op intelligente wijze gecomprimeerd en geoptimaliseerd om de netwerkbelasting te verlagen. Dit betekent dat er minder gegevens over het netwerk worden verzonden, waardoor de bandbreedtevereisten worden verminderd en de gebruikers een betere ervaring krijgen bij het werken met deze toepassingen.

ICA-technologie zorgt er ook voor dat alleen de veranderingen die in het scherm plaatsvinden worden verzonden, in plaats van het volledige scherm. Dit betekent dat er minder gegevens over het netwerk worden verzonden en het scherm daardoor sneller wordt bijgewerkt. Hierdoor werkt de Citrix Online werkplek van Hupra al snel en stabiel op een 3G-verbinding. Dit verbetert de gebruikerservaring en maakt het ook mogelijk om toepassingen te gebruiken in omgevingen met een beperkte bandbreedte.

4. Betere grafische ondersteuning

De Citrix Online werkplek heeft een betere grafische ondersteuning dankzij HDX-redirection (High Definition Experience). Met HDX heeft de weergave van het beeld een hogere resolutie, betere kleurdiepte, verbeterde schaalbaarheid en betere multimedia-ondersteuning dan andere cloudomgevingen, zoals Microsoft RDP. Dit komt doordat bij gebruik van HDX de grafische informatie gecomprimeerd wordt, waardoor deze op de meest optimale manier over het netwerk wordt verzonden. Hierdoor is minder bandbreedte nodig. Dat is ideaal bij gebruik van een traag netwerk. 

Daarnaast maakt de Citrix Online werkplek gebruik van GPU-virtualisatie. Dit houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van de capaciteit van meerdere (virtuele) apparaten of gebruikers. Uw hardware ontvangt hierdoor een boost, zelfs wanneer uw laptop of computer geen speciale grafische kaart heeft. Hierdoor kunnen veeleisende softwaretoepassingen soepel draaien op systemen met dezelfde basis.

5. Betere gebruikerservaring

Met een Citrix Online werkplek kunt u gebruikmaken van UPM (User Profile Management). Met UPM verbetert de gebruikerservaring door het efficiënt beheren van gebruikersprofielen en het bieden van een consistente, persoonlijke en beveiligde gebruikersomgeving. Dit resulteert in kortere inlogtijden, snellere toegang tot persoonlijke instellingen en betere beveiliging van gebruikersgegevens.

6. Beter te beheren

De Citrix Online werkplek biedt een centraal beheersysteem waarmee IT-beheerders vanuit één apparaat toegang hebben tot alle desktops en applicaties. Dit maakt het eenvoudiger om updates, patches en beveiligingsmaatregelen uit te voeren en te implementeren. Daarnaast kan iedere online werkplek geheel naar wens worden ingericht. Hierdoor krijgt ieder bedrijf een passende online werkplek, die aansluit bij de behoeften en eisen die gelden binnen het werkveld.

7. Optimale support voor Mac, iOS en Android

De Citrix Online werkplek biedt betere ondersteuning voor Mac, iOS en Android dan andere Online werkplekken. Dit komt doordat deze ontworpen is om te werken met verschillende besturingssystemen en apparaten. Allereerst is het platformonafhankelijk, waardoor het eenvoudiger is om gebruikers binnen de cloud te laten samenwerken ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. De Citrix Online werkplek heeft voor zowel Mac OS, iOS als Android en MS Windows een eigen app. Hiermee heeft u altijd optimale ondersteuning vanuit de Citrix Online werkplek en heeft u niet te maken met zelfgeschreven apps van derden.

Kortom de  is een stabiele online werkomgeving die onmisbaar is wanneer u uw bedrijf over wilt zetten naar werken in de cloud. Als u vragen heeft over een Citrix Cloud werkplek kan u contact met ons opnemen.

Meer informatie over werken in de online werkplekken, lees verder!