In welke Microsoft 365 apps is Copilot beschikbaar en wat kan ik ermee?

AdobeStock_349769756

Copilot voor Microsoft 365 is nu beschikbaar voor de Nederlandse markt en het mkb. In welke Microsoft 365 apps kunt u het gebruiken en wat zijn de Copilot functies en mogelijkheden? Ontdek het aan de hand van praktische voorbeelden en video’s.

Microsoft 365 Copilot wordt een gamechanger genoemd. Het verandert de manier waarop we werken en brengt AI op een laagdrempelige manier naar de kantooromgeving. In dit artikel duiken we in de wereld aan mogelijkheden. Wat zijn de Copilot functies in Teams, Outlook, Word, Excel en PowerPoint? Ontdek hoe Copilot het werken in de verschillende Microsoft 365 apps makkelijker, efficiënter en leuker maakt.

Hoe werkt Microsoft 365 Copilot?

Copilot voor Microsoft 365 werkt als uw AI-assistent binnen de Microsoft apps. Via een chatfunctie kunt u Copilot vragen stellen en opdrachten geven. De instructie die u Copilot geeft, wordt een prompt genoemd. Copilot is ontwikkeld door Microsoft en maakt gebruik van de techniek achter ChatGPT. Een groot verschil met ChatGPT is dat Copilot gebruik maakt van uw eigen data en dat het opdrachten kan uitvoeren binnen de bekende Microsoft apps.

Copilot zoekt gegevens razendsnel bij elkaar

De hoeveelheid informatie die op verschillende plekken staat is tegenwoordig overweldigend. Gelukkig heeft u voortaan Copilot om razendsnel vanuit verschillende bronnen de juiste data bij elkaar te zoeken. Copilot raadpleegt gegevens in e-mails, chats en documenten binnen uw Microsoft omgeving en desgewenst het internet. Vervolgens is Copilot in staat om deze informatie te analyseren en om te zetten naar tekst, afbeeldingen, presentaties en meer.

Meer weten over Copilot voor Microsoft 365 en de voordelen voor uw organisatie? Lees dan ook Wat is Microsoft 365 Copilot en hoe werkt het?

In welke Microsoft 365 apps is CoPilot beschikbaar?

Copilot kunt u gebruiken in alle bekende Microsoft 365 applicaties, waaronder Teams, Outlook, Word, Excel en PowerPoint. We bespreken per app wat de functies zijn en geven een aantal praktische voorbeelden om u een idee te geven van de mogelijkheden.

Hoe werkt Copilot in Teams?

Copilot is uw assistent in elke vergadering. Copilot luistert mee tijdens de vergadering en kan notulen en samenvattingen maken. Of wat dacht u van een actielijst of overzicht van de besluiten? Daarnaast kan Copilot helpen met het plannen en organiseren van vergaderingen.

Voorbeelden van Copilot prompts voor Teams:

 • Maak notulen van onze MT-vergadering en een lijst met de genomen beslissingen en actiepunten.
 • Maak een samenvatting van wat er is gezegd voordat ik aansloot bij deze vergadering.
 • Plan een vergadering met het Salesteam, op de eerstvolgende mogelijkheid waarop iedereen beschikbaar is.
 • Stel een agenda op, op basis van onze vorige vergaderingen.

Hoe werkt Copilot in Outlook?

Een overvolle mailbox en ziet u door de bomen het bos niet meer? Copilot helpt met het prioriteren van uw e-mails. Uw AI-assistent is in staat om e-mailreeksen samen te vatten en de meest urgente e-mails te filteren. Ook kunt u Copilot vragen om een concept bericht op te stellen. Natuurlijk kunt u alles voor verzending nog controleren.

Voorbeelden van Copilot prompts voor Outlook:

 • In welke mails is aan mij persoonlijk een vraag gesteld?
 • Schrijf een mail waarin ik vriendelijk bedank voor de uitnodiging en mij afmeld voor de receptie.
 • Maak een samenvatting van deze mailreeks en geef aan wat de gevraagde acties zijn.
 • Redigeer deze tekst en maak er een klantvriendelijke e-mail van, waarin ik voorstel om een afspraak van een uur te plannen op ons kantoor, met drie opties waarop ik beschikbaar ben.

Hupra_Social animated GIF_Copilot in Outlook

Hoe werkt Copilot in Word?

Nooit meer staren naar een blanco pagina en niet weten waar u moet beginnen. In Word kunt u Copilot inzetten als uw assistent en eindredacteur. Copilot kan een eerste concept voor u schrijven of uw teksten redigeren. Ook kunt u Copilot vragen om een samenvatting te maken. Daarnaast maakt Copilot op uw verzoek een afbeelding die bij de tekst past.

Voorbeelden van Copilot prompts voor Word:

 • Maak een offerte op basis van het gespreksverslag xyz.doc, op een vergelijkbare manier als de eerdere offertes voor klant ABC. Werk onze uurtarieven bij naar die van dit jaar.
 • Kort deze tekst in tot maximaal 300 woorden en zet de tekst om naar een formele toon.
 • Maak een samenvatting van dit document.

Hupra_Social animated GIF_Copilot in Word

Hoe werkt Copilot in Excel?

Voor veel mensen is het lastig om alles uit Excel te halen, omdat daar complexe formules voor nodig zijn. Goed nieuws: voortaan kunt u Copilot uw vragen stellen in gewone taal. Copilot kan gegevens voor u analyseren en berekeningen maken. U kunt Copilot zelfs vragen om formules te maken. Daarnaast kan Copilot ook zorgen voor een visuele weergave door grafieken te maken.

Voorbeelden van Copilot prompts voor Excel:

 • Maak een analyse van onze kwartaalcijfers en geef aan wat de belangrijkste trends zijn.
 • Wat zijn de 5 grootste kostenposten in deze begroting?
 • Voeg een kolom toe die de omzet weergeeft in een percentage ten opzichte van de omzet van vorig jaar.

Hupra_Social animated GIF_Copilot in Excel

Hoe werkt Copilot in PowerPoint?

Het maken van presentaties is een tijdrovende klus. Copilot kan u daar voortaan op verschillende manieren bij helpen. Bijvoorbeeld door de inhoud van een document om te zetten in een presentatie, die u vervolgens verder kunt bewerken. Of door de lay-out van uw presentatie te verzorgen. Ook kan Copilot een samenvatting maken.

Voorbeelden van Copilot prompts voor PowerPoint:

 • Maak een presentatie met 10 slides op basis van rapport XYZ en voeg relevante afbeeldingen toe.
 • Pas de lay-out van deze presentatie aan naar onze huisstijl.
 • Voeg aan het einde van deze presentatie een slide toe met een opsomming van de drie belangrijkste punten.

Hupra_Social animated GIF_Copilot in Powerpoint

Met Copilot haalt u meer uit de Microsoft apps

Veel mensen gebruiken maar een klein deel van de mogelijkheden van een tool. Dat u met Copilot meer uit de Microsoft apps haalt is een understatement. Er zal een wereld voor u open gaan. Dat komt voor een groot deel doordat u met Copilot in gewone taal kunt communiceren. U hoeft daardoor niet precies te weten waar u een functie kunt vinden of hoe u hem moet activeren. U hoeft alleen nog maar aan te geven wat u nodig hebt en Copilot doet het werk.

Uw organisatie efficiënter laten werken met Copilot?

Dankzij Microsoft 365 Copilot kunnen u en uw medewerkers efficiënter en plezieriger werken. Het neemt tijdrovend werk uit handen en helpt u om de mogelijkheden van de Microsoft 365 apps optimaal te benutten. Gecombineerd met uw eigen data ontstaat er een schat aan mogelijkheden.

Wilt u meer weten over het aanschaffen van de juiste licenties en wat er nodig is voor een goede inrichting en beheer van Copilot? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

copilot voor microsoft 365