Goed ICT-beheer als basis voor uw Supply Chain Management

Uw transportbedrijf draait om het logistiek ontzorgen van uw klanten. U bent een schakel in de supply chain. Het is de uitdaging om alle schakels, zowel binnen uw organisatie als in de gehele keten, goed op elkaar aan te laten sluiten. Goed ICT-beheer is de basis. Werkt de ICT niet, dan ligt de hele supply chain plat.

Warehouse worker and manager looking at laptop in a large warehouse

Samenwerken in de keten

Supply Chain Management: u bent er dagelijks mee bezig, waarschijnlijk zonder dat u het zo noemt. Onze klanten in de Transport en Logistiek hebben het meestal over logistiek ontzorgen. Supply Chain Management kun je in het Nederlands vertalen als integraal ketenbeheer.

In de logistieke keten gaat het om de verwerking van grondstoffen tot de levering van het eindproduct aan de klant. Hoe laat je alle schakels, binnen het bedrijf en binnen de keten, goed samenwerken? Het is daarbij in de eerste plaats belangrijk om het intern goed op orde te hebben.

Zonder ICT ligt de hele keten plat

Een logistiek bedrijf draait al lang niet meer alleen om het wagenpark. De communicatie, het voorraadbeheer en de planning zijn allemaal afhankelijk van ICT. Ligt het systeem eruit of laat de wifi in het warehouse het afweten? Dan hebt u een groot probleem. Goede ICT is een voorwaarde om al het andere te kunnen doen.

“Automatisering is eigenlijk de kern van je bedrijf geworden door de jaren heen.”

Berth van Velthuizen - eigenaar Van Veldhuizen Logistiek

 

Software én hardware

Bij goedwerkende ICT in de Transport en Logistiek denken mensen al snel aan de softwarekant. De juiste software helpt inderdaad in de optimalisering van de bedrijfsprocessen. Maar vergeet niet de zogenaamde infrastructuur. Het is juist de combinatie van hardware, software, netwerken en apparatuur die goed op orde moet zijn. Is dat intern op orde, dan kunt u ook uw klanten optimaal ontzorgen.

Samenwerking met de klant

Een belangrijke schakel in de keten is die tussen uw klant en uw bedrijf. Klanten hebben steeds vaker toegang tot de informatiesystemen.

Een praktijkvoorbeeld hiervan is Van Veldhuizen Logistiek. Zij werken met een geavanceerd Transport Management Systeem, aangevuld met een plansysteem en Online Order Entry. Daarmee hebben hun klanten direct toegang tot het systeem en kunnen ze eenvoudig hun orders beheren.

Bovendien zijn al hun voertuigen voorzien van een boordcomputer met Track & Trace. Deze service bieden aan de klant, maakt het nog belangrijker om de beschikbaarheid te borgen en de ICT dus op orde te hebben.

Lees meer over de ICT-keuzes in de klantcase Van Veldhuizen logistiek kiest voor Hupra.

Klaar voor de toekomst

pexels-craig-adderley-1543924-1Is het intern op orde met betrouwbare ICT, dan bent u goed voorbereid op de toekomst. Hoe kan er efficiënter gewerkt worden? Welke stappen kunnen er genomen worden in Supply Chain Management? Hoe kunnen de schakels in de keten beter op elkaar aansluiten?

Er liggen zeker kansen voor meer samenwerking tussen de verschillende schakels in de keten. Denk aan de uitwisseling van data via een centraal of gekoppeld systeem. Door uw ICT op orde te hebben, bent u een aantrekkelijke partner voor klanten en andere partijen binnen de keten.

Benieuwd waarom Transport- en Logistiekbedrijven kiezen voor Hupra ICT? Lees de 7 redenen waarom transportbedrijven kiezen voor Hupra ICT

Wie ontzorgt u?

ICT is een vak apart. Het is niet iets dat u er even makkelijk bij doet. Eén medewerker in huis hebben die alles weet van zowel internetverbindingen als hardware, software én veiligheid is tegenwoordig vrijwel onmogelijk. Daarvoor is ICT tegenwoordig te complex.

Laat u ontzorgen door een ICT-partij die kennis van zaken heeft. Zoek een partij met specifieke ervaring in ICT in de Transport en Logistiek. Zodat u een partner heeft die snapt hoe de processen lopen en daar de juiste techniek bij kan leveren. Wifi in een warehouse vraagt om een andere expertise dan de wifi in een kantoorgebouw.

 

“Wij hebben met Hupra ICT een partij die kwaliteit levert. Dankzij hun kennis op het gebied van ICT kunnen wij onze logistieke diensten gebruiksvriendelijk aanbieden aan onze klanten.“

Johnny Bos - eigenaar Van de Hoef Logistiek

 

Kunt u een efficiëntieslag maken en de winstmarges verbeteren? Hupra ICT heeft jarenlange ervaring als ICT-partner in de Transport en Logistiek. In dit e-book bieden we u 5 kansen voor meer efficiëntie en groei.

Click me