Top 3 ICT-uitdagingen voor transportbedrijven

header-branches-transportlogistiek

U wilt vooruit met uw transportbedrijf. Er is niets mooiers, dan zien dat uw wagenpark groeit, het aantal medewerkers stijgt en het warehouse uitbreidt. Maar met die groei, groeien ook de uitdagingen. Op ICT vlak bijvoorbeeld, want alles moet wel soepel blijven draaien en futureproof zijn. Hoe richt u de ICT in met het oog op uw toekomst? Welke uitdagingen kunt u verwachten en hoe pakt u ze aan?

Het belang van betrouwbare ICT

Als u de ambitie heeft om te groeien, dan moet de ICT mee kunnen groeien. U moet op uw systemen kunnen vertrouwen. Uitval van systemen (downtime) kost uw organisatie veel tijd en daarmee geld. Daarbij komt dat een goede inrichting van de ICT zorgt voor meer efficiëntie, bijvoorbeeld bij het inplannen van ritten. Zoekt u naar mogelijkheden om de marges te vergroten? Dan speelt ICT hierbij een belangrijke rol.

Wilt u precies weten hoe de ICT in uw bedrijf beter georganiseerd kan worden?

Vraag nu de gratis ICT-scan aan

Met welke uitdagingen krijgt u te maken?

Hupra ICT is al jaren een betrouwbare ICT-partner van verschillende transportbedrijven. We vinden het belangrijk om mee te denken én vooruit te kijken. Wij signaleren drie ICT uitdagingen voor transportbedrijven:

  • De veiligheid op orde houden

  • Juiste en gestructureerde overstap naar de cloud

  • Afstemming en integratie van de verschillende applicaties

Hoe zorgt u dat de veiligheid op orde is?

Tien jaar geleden hoefde u zich nog niet zoveel zorgen te maken over de veiligheid van uw ICT. Dat was meer iets voor de grote multinationals. Maar hackers richten zich steeds vaker op het MKB. Door het lagere beveiligingsniveau, zijn juist de kleinere bedrijven een makkelijke prooi. Denkt u dat uw bedrijf door de beperkte omvang niet interessant is? Dat is helaas verleden tijd. Hackers breken met geautomatiseerde aanvallen bij duizenden bedrijven tegelijk in. Overkomt het u, dan zijn de gevolgen groot. Denk aan: uitval van uw systemen, afspraken met klanten die mislopen, losgeld dat geëist wordt en imagoschade. Al met al vormen cyberaanvallen een belangrijk en reëel risico om u actief tegen te wapenen.

e-book transport & logistiek

Hoe zorgt u voor een goede overstap naar de cloud?

Werkt u al in de cloud? Of overweegt u de overstap? In ons blog Heeft uw transportbedrijf nog een server nodig? leest u over de voor- en nadelen van de cloud voor transportbedrijven. Een belangrijk voordeel van de cloud, is dat de beschikbaarheid en continuïteit van uw ICT beter wordt geborgd. Althans, als het goed wordt ingericht. De begeleiding naar de cloud omgeving is cruciaal. Dat merkten we laatst, toen een transportbedrijf ons belde met hun verhaal. Of ze beter weer uit de cloud konden stappen? Ze hadden te maken met veel uitval. En dat is precies wat je niet wilt in de transport. Uit nader onderzoek bleek dat de uitval niet kwam door de keuze voor de cloud, maar door de inrichting ervan. Zorg daarom voor begeleiding door een ICT-partij die zowel kennis heeft van de cloud, maar ook van de transportbranche.

Voorwaarden voor een optimale aansluiting van de verschillende applicaties.

Wat wij geregeld zien bij nieuwe klanten in de transportwereld, is dat de software niet goed aansluit. Er zijn beperkte mogelijkheden of de diverse applicaties communiceren niet goed met elkaar. Met als gevolg dat een planner of administrateur veel extra handelingen moet doen. Geregeld zijn het applicaties die zijn gemaakt op verouderde techniek. Aanpassingen en koppelingen moeten dan met maatwerkoplossingen worden gedaan. Dat kan, maar het is niet altijd efficiënt. Bovendien houden de updates en mogelijkheden van dergelijke software een keer op. Gaat u voor groei en hogere marges? Investeer dan op dat moment in software die dat faciliteert. Wij adviseren geregeld over welk TMS, WMS of FMS past bij een specifiek transportbedrijf.

Hoe pakt u deze uitdagingen aan?

ICT is voor uw transportbedrijf een ondersteunende dienst. Het is niet uw core business. ICT is ook niet iets dat u er even makkelijk bij doet. Een medewerker in huis hebben, die alles weet van internetverbindingen, hardware, software en veiligheid, is vrijwel onmogelijk. Daarvoor is het te complex geworden.

Met een goede en betrouwbare ICT-partner koopt u essentiële kennis en ervaring in. Ook belangrijk en onderscheidend is daarbij, de branchekennis. Bij Hupra ICT spreken we uw taal. Door onze jarenlange ervaring in de transportbranche, begrijpen we wat er bij komt kijken. We zijn bijvoorbeeld dag en nacht bereikbaar, omdat we snappen dat u altijd door moet.

“In het transport is ICT tegenwoordig bijna net zo belangrijk als vrachtwagens. Hupra helpt ons de systemen in de lucht te houden, als het moet ook midden in de nacht.”
J. Heebink Logistic Services

 

portretfoto Cornel cirkel

Wilt u ervaren hoe een cloud werkplek voor een transportbedrijf eruit ziet?

Wij geven u met plezier gratis en vrijblijvend een demo.

Bel Cornel van Westen voor een afspraak.

tel: 0318 528 528