<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif"> || hupra ||

Wat is proactief beheer en waarom is het belangrijk?

beheeer3

Een server die uitvalt, gegevens die verdwenen zijn of een harde schijf die crasht: het is de nachtmerrie van elke organisatie. Met name wanneer uw organisatie volledig afhankelijk is van ICT, is het erg belangrijk dat uw ICT-zaken goed geregeld zijn.

Bij Hupra geloven we in de kracht van proactief beheer. Problemen voorkomen, daar gaat het om. Maar hoe doe je dat nu precies? En waarom is dat zo waardevol? In onze blog leggen wij het graag uit.

Proactief beheer gebeurt op twee verschillende manieren:

1. Het voorkomen van problemen

Dit gebeurt door de servers 24/7 in de gaten te houden, voortijdig updaten en veranderingen doorvoeren. Op deze manier proberen zij problemen voor te zijn en te voorkomen dat er iets mis gaat op de server. De techniek is tegenwoordig zó ver dat de conditie van een server gemeten kan worden. Er wordt een logboek bijgehouden over de server die uw ICT-partij op afstand kan monitoren. Wanneer er een kritische melding wordt gedaan in dat logboek, is dat direct zichtbaar op een dashboard bij de ICT-partij.

Vaak doet de server het nog prima, maar is er bijvoorbeeld één onderdeel dat niet meer optimaal werkt. Denk bijvoorbeeld aan een harde schijf: het gebeurt bijna nooit dat een harde schijf zomaar in één keer stuk gaat. Wat we veel zien, is dat er bepaalde sectoren van een harde schijf defect zijn, maar hij werkt nog wel. Dan is het duidelijk dat er iets mis is en kan de schijf tijdig vervangen worden voordat deze daadwerkelijk crasht.

beheer2

2. Probleem direct oplossen

Door bovenstaande manier van proactief beheer wordt geprobeerd problemen voor te zijn en deze tijdig op te lossen, nog voordat het probleem daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Mocht er desondanks toch wat mis gaan, dan moet dit uiteraard zo snel mogelijk worden opgelost.

Wanneer er een server uitvalt, krijgt de dienstdoende consultant van het ICT-beheer een melding op zijn telefoon. Bij Hupra is het zo dat de consultant dan zo snel mogelijk actie onderneemt, zelfs al gebeurt dat ’s nachts. De ICT-consultants kunnen van afstand op de server inloggen en een aantal tests uitvoeren om er achter te komen wat het probleem precies is. ’s Nachts kunnen de consultants niet naar de bedrijven rijden, omdat deze gesloten zijn. Wel wordt er met sommige bedrijven een afspraak gemaakt dat de consultants al ’s ochtends vroeg bij het bedrijf terecht kunnen om het probleem op te lossen. Wanneer de werknemers op kantoor komen, werkt alles weer en kunnen de werknemers gewoon aan de slag.

Waarom is proactief beheer belangrijk?

U heeft al meer kunnen lezen over wat proactief beheer nu precies is en op welke twee manieren het werkt. Maar waarom is proactief beheer nu zo belangrijk voor uw bedrijf?

Daarbij moet u zich eerst afvragen hoe belangrijk uw ICT voor uw bedrijf is. Stoppen de bedrijfsprocessen volledig wanneer uw werknemers tijdelijk geen toegang hebben tot de server? Of kunnen ze ook tijdelijk andere werkzaamheden oppakken terwijl de server gerepareerd wordt? U moet hiervoor uw risico in kaart brengen en uitrekenen wat ICT u waard is.

Door proactief beheer bent u ervan verzekerd dat u uw werkzaamheden niet stil hoeft te leggen vanwege een gecrashte harde schijf of een kapotte server. Doordat uw aangesloten ICT-partij uw ICT-systemen continue monitort en beheert, zullen problemen worden voorkomen. Zelfs wanneer er tóch een probleem voorvalt, zal deze binnen no time worden opgelost waardoor u weinig tot geen last ervaart.

Wilt u meer weten over proactief beheer? Neem dan contact met ons op!

1-9-15 11:00 | Cornel van Westen

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶

Gratis e-book over het inrichten van een veilig wifi-netwerk

In dit e-book bespreken we een aantal belangrijke zaken waarmee u rekening dient te houden bij het inrichten van een veilig wifi-netwerk.

Download direct ⟶

Gratis whitepaper over veilig bestandsbeheer!

Hoe zorgt u er eenvoudig voor dat uw bestanden goed toegankelijk zijn en waarborgt u tegelijk de veiligheid van uw bedrijfsgegevens? Lees het in dit whitepaper

Download direct ⟶