<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">

Wat is proactief ICT-beheer?

beheeer3

Een server die uitvalt, gegevens die verdwenen zijn of een harde schijf die crasht: het is de nachtmerrie van elke organisatie. Met name wanneer uw organisatie volledig afhankelijk is van ICT, is het erg belangrijk dat uw ICT-zaken goed geregeld zijn.  

Bij Hupra geloven we in de kracht van proactief IT-beheer. Problemen voorkomen, daar gaat het om! We vertellen je in dit blog hoe wij dat doen.

Waarom is proactief beheer belangrijk?

Laten we eerst bekijken hoe belangrijk ICT voor uw bedrijf is. Stoppen de bedrijfsprocessen volledig, wanneer uw werknemers geen toegang hebben tot de server? Of kunnen ze ook tijdelijk andere werkzaamheden oppakken, terwijl het probleem verholpen wordt? U moet hiervoor uw risico in kaart brengen en uitrekenen wat ICT u waard is.

Of anders gezegd: hoeveel het u kost als het niet werkt. 

Met proactief beheer weet u zeker dat u uw werkzaamheden niet stil hoeft te leggen vanwege een gecrashte harde schijf of een kapotte server. De continue monitoring van uw ICT-systemen door uw IT-bedrijf voorkomt deze problemen. Zelfs wanneer er tóch een probleem voorvalt, zal dat binnen no time worden opgelost waardoor u weinig tot geen last ervaart. 

Proactief beheer gebeurt op twee verschillende manieren: problemen voorkomen en problemen direct oplossen.  

1. Problemen voorkomen

Dat gebeurt door de servers 24/7 in de gaten te houden, voortijdig  te updaten en veranderingen door te voeren. Op deze manier kun je problemen voor zijn en voorkomen dat er iets mis gaat op de server.

De techniek is tegenwoordig zó ver dat de conditie van een server gemeten kan worden. Er wordt een logboek bijgehouden over de server, dat uw ICT-partij op afstand kan monitoren. Wanneer er een kritische melding komt, is dat direct zichtbaar op een dashboard bij de ICT-partij.

Vaak doet de server het nog prima, maar is er bijvoorbeeld één onderdeel dat niet meer optimaal werkt. Denk bijvoorbeeld aan een harde schijf: het gebeurt bijna nooit dat die zomaar in één keer stuk gaat. Wat we veel zien, is dat er eerst bepaalde sectoren van een harde schijf defect gaan, maar hij nog wel werkt. Dan is het duidelijk dat er iets mis is en kan de schijf tijdig vervangen worden, voordat deze daadwerkelijk crasht.  Een pro-actieve ICT-beheerder lost deze zaken op voordat de crash komt.

beheer2

2. Problemen direct oplossen

Met proactief beheer wordt geprobeerd problemen voor te zijn en deze al op te lossen voordat het probleem daadwerkelijk plaatsvindt. Mocht er desondanks toch wat mis gaan, dan moet dit uiteraard zo snel mogelijk worden opgelost.

Wanneer er een server uitvalt, krijgt de dienstdoende consultant van de ICT-partij een melding op zijn telefoon. Bij Hupra is het zo dat de consultant dan direct actie onderneemt, zelfs als het nacht is. Altijd en overal.

De ICT-consultant logt op afstand op de server in en voert tests uit om er achter te komen wat het probleem precies is. ’s Nachts kunnen de consultants meestal niet naar een bedrijf rijden, omdat het dan natuurlijk gesloten is. Wel wordt er met sommige bedrijven een afspraak gemaakt dat de consultants al ’s ochtends vroeg aan de slag kunnen op locatie. Wanneer de medewerkers op kantoor komen, werkt alles weer en kan iedereen gewoon aan de slag.

Wilt u weten hoe we proactief beheer kunnen inzetten voor uw organisatie? Neem contact met ons op

 

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
setup a secure wifi network

Gratis e-book over het inrichten van een veilig wifi-netwerk

In dit e-book bespreken we een aantal belangrijke zaken waarmee u rekening dient te houden bij het inrichten van een veilig wifi-netwerk.

Download direct ⟶
veilig bestandbeheer Hupra ICT

Gratis whitepaper over veilig bestandsbeheer!

Hoe zorgt u er eenvoudig voor dat uw bestanden goed toegankelijk zijn en waarborgt u tegelijk de veiligheid van uw bedrijfsgegevens? Lees het in dit whitepaper

Download direct ⟶