4 belangrijkste voordelen van geautomatiseerd werkplekbeheer

Geautomatiseerd werkplekbeheer door Hupra

U kent het vast wel: u bent druk bezig op uw laptop en ziet ineens de welbekende pop-up: “Het is tijd om uw computer te updaten.” De bekende Windows-updates en antivirusupdates, maar ook JAVA-updates, Adobe-updates en ga zo maar door. Ze komen altijd op een moment dat het niet uit komt. En wat denkt u van updates die niet lukken? Updates zorgen voor irritatie en ongemak, terwijl het wel erg belangrijk is om uw computer goed te beschermen en altijd te voorzien van de laatste updates. Hoe fijn zou het zijn als u deze updates gewoon automatisch geïnstalleerd en gecontroleerd worden.

Het goede nieuws: dat kan! Door geautomatiseerd werkplekbeheer komen updates niet langer wanneer u er geen tijd voor heeft. De belangrijkste voordelen van geautomatiseerd werkplekbeheer bespreek ik in deze blog.

Veiligheid:

Met geautomatiseerd werkplekbeheer weet u zeker dat de meest recente beveiligingsupdates op alle werkplekken staan. Uw werkplek wordt voorzien van de laatste antivirusupdates en wordt regelmatig gescand op virussen. Doordat uw werkplek continu de nieuwste update heeft, wordt de kans op virussen kleiner.

Inzicht:

Hoe weet u zeker dat uw virusscanner eigenlijk het doet? U zou bij iedereen afzonderlijk op zijn pc kunnen kijken of de virusscanner nog goed werkt en up-to-date is. Daarna zou u bij iedereen zijn pc moeten scannen op virussen. Een tijdrovend en vervelend proces en daarom wordt het vaak geskipt. Dat is een slechte zaak, omdat u zo in problemen komt met de veiligheid van uw bedrijfsnetwerk.

Wanneer u gebruik maakt van geautomatiseerd werkplekbeheer, ontvangt u een maandelijkse rapportage die u vertelt hoe het ervoor staat met uw werkplekken. Daardoor hoeft u niet langer elke pc te checken en te scannen, door de rapportage krijgt u inzicht en weet u waar het probleem ligt.

Kostenbesparing:

Onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden door ICT-problemen (zoals updates) is vervelend. Uw werknemers vinden het vervelend als ze niet door kunnen werken en bovendien kost het ook geld. Dat is wat u als ondernemer natuurlijk niet wilt. Met geautomatiseerd werkplekbeheer wordt het updaten van uw systeem uit handen genomen en wordt het voor u geregeld. Uw medewerkers kunnen zo gewoon door met hun eigen werkzaamheden.

Snelheid:

Niets is zo vervelend als een traag werkend systeem. Daarom is het verstandig om uw PC’s regelmatig op te schonen. Met geautomatiseerd werkplekbeheer worden uw werkplekken regelmatig opgeschoond en werkt uw systeem altijd optimaal.

Bent u na het lezen van deze blog benieuwd naar de mogelijkheden voor geautomatiseerd werkplekbeheer in uw bedrijf? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.