Dit zijn 5 redenen om bij Hupra te werken

IT’ers zijn hot. Wekelijks worden onze medewerkers door recruiters benaderd. Toch gaat er zelden iemand bij Hupra weg. Wat zijn de redenen om bij Hupra te blijven?

Ben jij een IT’er? Dan vliegen de vacatures je om de oren. Dat is mooi, want dan heb je wat te kiezen. Maar het is ook lastig. Want hoe weet je welk bedrijf echt bij je past? Al die vacatures beloven hetzelfde en recruiters werken voor verschillende bedrijven tegelijk.

Maar hoe is het werk in de praktijk? We vroegen de medewerkers van Hupra wat ze aanspreekt in het werken bij Hupra. Dit zijn 5 redenen om bij Hupra te willen werken. 

office-2

1. Blije klanten

Voor wie werk jij het liefst? Vermoedelijk niet voor boze klanten die uren in de wacht hebben gestaan en balen van de kwaliteit van de dienstverlening. Bij Hupra heb je daar geen last van. Wij gaan altijd voor de hoogste kwaliteit en je krijgt de tijd om dingen goed te doen. Doordat we op duurzame relaties inzetten, leer je klanten ook goed kennen en bouw je vertrouwen op. Dat werkt prettig.

 

“Veel bedrijven zijn al lange tijd klant. Ze zijn blij met je en je kunt makkelijk met ze praten. Er is veel vertrouwen, ze hebben liever dat het goed gebeurt dan dat je het afraffelt. Dan kun je het ook echt goed doen.” Cas, Hupra Held sinds 2020

2. Positieve werksfeer

Werken bij Hupra geeft een beetje een familiegevoel. Maar dan wel die van een leuke familie. Je staat er bij Hupra nooit alleen voor. Is er iets aan de hand dan helpen we elkaar. Dat geldt voor het werk, maar ook als er privé iets speelt. Tussen het werk door is er altijd ruimte voor een praatje. En heel belangrijk: er mag gelachen worden.

 

“We staan hier voor elkaar klaar. Als er iemand verhuist, helpen we mee in het weekend. Maar het is ongedwongen, het hoeft niet. Je hebt hier nooit het idee dat iemand er niet bij hoort, of dat er groepjes zijn. Iedereen respecteert de ander.” Rick, Hupra Held sinds 2019

3. Een leven naast je werk

Is er leven naast je werk? Nou en of. Bij Hupra vinden een goede werk-privé balans belangrijk. Overwerken is bij ons echt een uitzondering. Net als werken in de avonden en weekenden. Komt dat incidenteel een keer voor, bijvoorbeeld met een storing? Dan fixen we het samen en kun je altijd op hulp rekenen.

 

“Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Dat onze helden met plezier naar hun werk gaan. Maar ook dat ze met net zo veel plezier weer naar huis gaan. Werk is immers niet het enige in je leven.” Pieter, directeur

Hupra Helden Magazine

 

4. Ruimte voor groei

Als gevolg van een hoge klanttevredenheid groeit Hupra gestaag. Dat biedt volop mogelijkheden om mee te groeien. Je kunt je blijven ontwikkelen en groeien in de diepte en de breedte. Dat kan met een opleiding, maar ook door je op te trekken aan collega’s. Het niveau van onze ICT’ers ligt hoog, dus je bent hier nooit uitgeleerd.

 

“Bij IT-bedrijven ben je al snel een nummertje. Je kunt iets en ze willen dat je dat blijft doen. Bij Hupra is dat anders, hier willen ze juist dat je groeit. Ik ben hier doorgegroeid vanaf de technische dienst naar support en daarna naar de buitendienst. Kansen moet je krijgen en creëren en daar zijn bij Hupra mogelijkheden voor.” Simon, Hupra Held sinds 2015

5. Waardering

Bij Hupra hoef je geen grote mond te hebben om een salarisverhoging te krijgen. We zien iedereen en waarderen iedereen. Jaarlijks doen we een benchmark om te kijken of de salarissen goed zijn ten opzichte van andere bedrijven. We vinden belangrijk dat het klopt en we delen graag. Gaat het goed met Hupra, dan profiteer jij daar ook van.

Nu is salaris natuurlijk niet het enige. We laten je ook op andere manieren graag merken dat we blij met je zijn. Met onze vrijdagmiddagborrel, een etentje met je partner na een groot project of gewoon een schouderklopje. Jouw werk doet ertoe!

 

Spreken deze dingen je aan en wil je meer weten over het werken bij Hupra? Ga dan naar hupra.nl/werkenbij