7 redenen om als dienstverlener direct over te stappen naar de cloud

business team, businesspeople  group walking at modern bright office interior

Als zakelijk dienstverlener wilt u zich onderscheiden van de concurrentie. Uw belangrijkste bezit hierbij zijn uw medewerkers. Deze beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om uw klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Minstens zo belangrijk voor zakelijke dienstverleners is flexibiliteit. Alleen zo kunt u inspelen op de vragen die spelen in de markt.

Uw IT-systemen spelen een belangrijke rol bij het faciliteren van uw medewerkers. Maar hoe flexibel zijn uw huidige systemen? Hoe goed helpen deze systemen uw medewerkers om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren? Een overstap naar de cloud helpt zakelijke dienstverleners om concurrerend te blijven. We zetten de belangrijkste voordelen voor zakelijke dienstverleners op een rij.

1. Eenvoudig samenwerken

Interactie en samenwerking leiden tot innovatie. Dit gaat niet alleen op als uw medewerkers samenwerken met collega’s, maar ook als zij samenwerken met uw klanten. De Hupra Cloud faciliteert samenwerking op twee manieren.

Als eerste kunnen uw medewerkers via de cloud bij alle gegevens. Dit betekent dat alleen een internetverbinding genoeg is om aan het werk te kunnen. Hierdoor kunnen medewerkers van verschillende afdelingen makkelijk met elkaar werken.

Als tweede biedt de Hupra Cloud mogelijkheden voor het delen van bestanden. Uw medewerkers kunnen bestanden veilig delen met collega’s binnen en buiten de organisatie. De gegevens zijn alleen inzichtelijk voor de ontvanger en kunnen dus niet verder verspreid worden.

2. Veilig

Als zakelijke dienstverlener krijgt u toegang tot allerlei gevoelige informatie van uw klanten. Deze informatie moet bij u in goede handen zijn. In de Hupra Cloud zijn de gegevens optimaal beschermd. Alle bestanden zijn versleuteld opgeslagen. De verbinding tussen uw computer en het datacenter is beveiligd.

De bescherming van uw gegevens gaat verder dan alleen de afscherming tegen derden. Er zijn altijd back-ups beschikbaar van uw gegevens. Daarnaast staan er op verschillende plekken kopieën zodat uw gegevens ook veilig zijn na een brand in het datacenter.

3. Makkelijk en snel

Via de cloud kunnen uw medewerkers aan het werk waar en wanneer zij maar willen. Dit geeft hen veel vrijheid omdat ze niet meer per se gebonden zijn aan de openingstijden van uw kantoor.

Minstens zo belangrijk is de snelheid van het systeem. Dankzij het gebruik van moderne technieken is de cloud razendsnel. Load balancing zorgt voor een goede verdeling van de beschikbare resources, hierdoor blijven de systemen snel werken, ook op piekmomenten. Dankzij single sign-on hoeven uw medewerkers bovendien maar een keer in te loggen om toegang te krijgen tot data en applicaties. 

4. Beschikbaarheid

Uw eigen systemen zijn nog wel eens niet beschikbaar. Het besturingssysteem krijgt een update of er komt een nieuwe versie van een van uw applicaties. De gegevens in de Hupra Cloud zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week toegankelijk. Updates vinden snel achter de schermen plaats met een minimale downtime.

De beschikbaarheid van de Hupra Cloud is ook op andere manieren gegarandeerd. Er zijn noodstroomvoorzieningen in onze datacenters. Daarnaast draaien er redundante systemen op verschillende locaties. Op deze manier hebben uw medewerkers altijd toegang tot hun applicaties en bestanden.

5. Beheersbaarheid en beheerbaarheid

IT-systemen hebben de neiging om steeds groter te worden. Er komen continu nieuwe programma’s bij. Na een storing komt er een extra vangnet bij om een volgende storing te voorkomen. Een paar maanden later is het vangnet gewoon in gebruik in productie, waardoor het niet meer zomaar uit te schakelen is. Het resultaat is dat het systeem na verloop van tijd onoverzichtelijk wordt.

Cloudsystemen hebben als groot voordeel dat zij makkelijk beheersbaar zijn. De belangrijkste veiligheidsmaatregelen (zoals back-ups en redundante systemen) zijn al genomen. Hierdoor zijn extra systemen niet meer nodig. Daarnaast draait alle programmatuur vanuit het datacenter. Hierdoor behoudt u het overzicht over uw systeem en blijft het beheersbaar.

Uiteraard is de cloud ook eenvoudig te beheren. U kunt eenvoudig functieprofielen samenstellen. Op basis hiervan kunt u snel medewerkers toegang geven tot de cloud. Moet een medewerker toegang hebben tot een extra applicatie? U doet een aanvraag die binnen enkele uren wordt afgehandeld.

6. Schaalbaarheid

Een van de grote problemen met vaste systemen is schaalbaarheid. In drukke periodes waarin er veel mensen aan het werk zijn, zijn de systemen traag. De opslagruimte loopt snel vol. In rustige perioden is er overcapaciteit. Gezien de levensduur van hardware, moet u van tevoren ook al een inschatting maken hoeveel medewerkers u over drie jaar heeft en hoeveel data zij moeten opslaan voor hun werkzaamheden.

In de cloud is dit alles niet meer nodig. Of u nu één, acht of twintignieuwe medewerkers krijgt, het enige dat u hoeft te doen is een account aan vragen. De cloud groeit met uw bedrijf mee. Krimpt uw bedrijf om wat voor reden dan ook? De cloud krimpt mee. U heeft dus nooit meer last van over- of ondercapaciteit op uw systemen.

7. Inzicht in de kosten

Als u de overstap maakt naar de cloud betaalt u een vast laag bedrag per medewerker per maand. Alle uitgaven zijn makkelijk inzichtelijk en u hoeft niet meer alle uitgaven van het bedrijf door te spitten op zoek naar verborgen IT-uitgaven. Denkt u hierbij aan kosten voor hardware die onder een project zijn geboekt.

De vaste, relatief lage, kosten van de cloud zorgen niet alleen voor financiële ruimte. Het maakt het ook een stuk makkelijker om in control te blijven.

Uw klanten beter bedienen met de cloud!

Als zakelijk dienstverlener is er veel winst te behalen bij een overstap naar de cloud. Uw medewerkers werken makkelijk en snel zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Uw medewerkers kunnen beter samenwerken met collega’s en met de klant. De systemen zijn eenvoudig aan te passen aan iedere schaalgrootte, zonder dat hier grote investeringen voor nodig zijn. Dit zorgt ervoor dat uw bedrijf flexibeler wordt. U kunt uw klanten beter van dienst zijn en u sneller aanpassen aan de veranderende markt.

Bent u benieuwd wat ervoor nodig is om een succesvolle overstap te maken naar de cloud? Lees dan onze whitepaper ‘de cloud voor zakelijk dienstverleners’

New call-to-action