De 12 redenen waarom investeren in de cloud het waard is voor uw bedrijf

 

Bij veel ondernemers (zeker in het MKB) merken we dat zij het lastig vinden om te bepalen of hun organisatie klaar is om de stap te zetten naar de cloud. Het is nu eenmaal een kostbare investering. U vraagt zich misschien ook af of u écht over moet naar de cloud? Werken in de cloud brengt niet alleen veel voordelen met zich mee voor uw werknemers, maar het brengt u ook strategisch voordeel om te investeren in de cloud. In deze blog nemen wij u mee langs de redenen waarom investeren in de cloud voor uw bedrijf de moeite waard is. 

 

investeren in de cloud

 1. Concurrentievoordeel

 2. Focus op kernactiviteiten

 3. Flexibiliteit

 4. Globalisering

 5. Minder kapitaalinvesteringen

 6. Werken vanaf iedere plek

 7. Toekomstbestendigheid

 8. Schaalbaarheid

 9. Kosten

 10. Beveiliging

 11. Compliance

 12. IT-ondersteuning

1. Concurrentievoordeel

Door de snellere time-to-market (TTM) en flexibiliteit die werken in de cloud u brengt, geeft u uw bedrijf de mogelijkheid om sneller te  innoveren. Hierdoor kan u nieuwe producten en diensten sneller aanbieden dan concurrenten. Dit kan u een voorsprong bieden op de markt.

2. Focus op kernactiviteiten

Door te werken in de cloud hoeft u zich niet toe te leggen op het beheer en onderhoud van een IT-omgeving. In plaats daarvan kan uw bedrijf zich toeleggen op de kernactiviteiten, terwijl uw cloudprovider zorgt dat uw gegevens voor alle werknemers bereikbaar zijn. Dit kan helpen om de efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

3. Flexibiliteit

Door te investeren in de cloud wordt uw bedrijf flexibeler. Allereerst is er meer ruimte om te schakelen. Het geeft uw bedrijf de ruimte om sneller te reageren op veranderende zakelijke eisen. Ten tweede kan de IT-omgeving in de cloud altijd worden aangepast aan de nieuwe situatie. Hierdoor blijft u meegaan met verbeteringen op de markt. 

4. Globalisering

Investeren in de cloud geeft medewerkers de mogelijkheid om op ieder moment en op verschillende locaties te werken. Ongeacht het tijdstip kunnen werknemers inloggen en aan de slag. Dit is ideaal voor bedrijven die willen uitbreiden naar andere landen. Medewerkers die veel onderweg zijn kunnen op deze manier in contact blijven met collega’s op locatie.

5. Minder kapitaalinvesteringen

Door gebruik van de cloud hoeft u geen grote investeringen te doen in IT-infrastructuur. Deze apparaten en systemen verouderen snel, waardoor u voor grote kosten kan komen te staan. Lokale servers of andere apparatuur zijn niet langer nodig of zijn minder belangrijk geworden wanneer u besluit over te stappen op werken in de cloud. Aangezien er in de cloud betaald wordt op basis van gebruik, kan investeren in de cloud helpen om de financiële positie van uw bedrijf te versterken.

6. Werken vanaf iedere plek

De cloud geeft medewerkers veel vrijheid. Zij kunnen namelijk op iedere locatie inloggen. Van thuis, op kantoor, bij een klant tot op een locatie in het buitenland: uw medewerkers hebben altijd en overal toegang tot bestanden en toepassingen binnen de cloud. Deze vrijheid zorgt voor een efficiënte en productieve werkomgeving.

7. Toekomstbestendigheid

Uw bedrijf ziet er vandaag waarschijnlijk niet hetzelfde uit als een jaar geleden. Uw bedrijf groeit en er komen nieuwe werknemers bij. Ook veranderen de processen door innovaties binnen uw werkgebied. Door te investeren in de cloud, investeert u ook in een simpele manier om flexibel nieuwe werkplekken te creëren. 

8. Schaalbaarheid

Als een bedrijf snel groeit is het bij een cloudomgeving makkelijk om veranderingen in het medewerkersbestand aan te brengen zonder dat u grote investeringen hoeft te doen. Ook wanneer u meer data gaat verwerken of meer back-up-capaciteit nodig hebt biedt de cloud uitkomst. Het is makkelijk om in korte tijd op te schalen, waardoor u snel verder kan met uw uitbreidingsplannen.

9. Kosten

Investeren in de cloud klinkt in eerste instantie als een uitgave en niet als een besparing; u heeft immers al een IT-omgeving. Door te werken in de cloud bespaart u kosten, doordat veranderingen makkelijk door te voeren zijn en weinig aanvullende investeringen vragen. Dit voordeel hebben lokale IT-systemen niet. Daarnaast betaalt u alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Dit kan als gevolg hebben dat uw kosten afnemen. Daarnaast investeert u met de cloud in de toekomst. Uw werkplek kan op deze manier nog jaren vooruit.

10. Beveiliging

Als een bedrijf geen gespecialiseerde IT-beveiligingsexpertise in huis heeft, geeft werken in de cloud houvast. Door de automatisch uitgevoerde beveiligingsupdates bent u verzekerd van een up-to-date beveiliging. Het is zelfs mogelijk om updates automatisch op door u gekozen momenten uit te laten voeren. U heeft er op deze manier zelf geen omkijken meer naar. De meeste cloudproviders hebben gespecialiseerde beveiligingsteams in dienst die uw bedrijf ondersteunen en vaak zelfs proactief op de hoogte houden.

11. Compliance

Als een bedrijf in een bepaalde branche werkt, zoals de gezondheidszorg of financiën, kan het zijn dat er specifieke wet- en regelgeving is die het bedrijf moet volgen. Werken in de cloud voldoet aan hoogstaande beveiligingseisen. Op deze manier helpt werken in de cloud uw bedrijf om aan deze wet- en regelgeving te voldoen.

12. IT-ondersteuning

Als een bedrijf geen gespecialiseerde IT-ondersteuning in huis heeft, kan investeren in de cloud een aantrekkelijke optie zijn. De meeste cloudaanbieders hebben gespecialiseerde IT-ondersteuning in huis waar u tijdens het werken in de cloud gebruik van kan maken. Op deze manier kan u vertrouwen op een partij die de nodige ICT-kennis in huis heeft om de digitale omgeving van uw bedrijf te ondersteunen.

Bent u na het lezen van deze blog klaar voor een overstap naar de cloud? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg bij het investeren in de cloud. Wilt u meer weten over waarom de cloud effectief kan werken voor uw bedrijf, download dan ons gratis e-book!

New call-to-action