<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

Wanneer is het de moeite waard om in de cloud te investeren?

werken-in-de-cloudBij veel ondernemers (zeker in het MKB) merken we dat zij het lastig vinden om te bepalen of hun organisatie klaar is om de stap te nemen naar de cloud. Het is nu eenmaal een kostbare investering omdat de cloud geld kost en er een shift in mindset nodig is bij alle werknemers.

Werken in de cloud brengt veel voordelen met zich mee, maar misschien vraagt u zich wel af of u écht helemaal over moet naar de cloud. Is het echt zo handig zoals al die IT-bedrijven op hun website verkondigen? En wanneer is de cloud geschikt voor uw bedrijf?

In deze blog vertellen wij u wanneer het voor uw bedrijf de moeite waard is om in de cloud te investeren. Eerst meer leren over de cloud in het algemeen? Lees verder over werken de cloud.

 1. Veel van uw werkzaamheden vinden online plaats

Lang niet alle bedrijven zijn online actief. Er zijn genoeg bedrijven die alleen fysieke diensten leveren, bijvoorbeeld een autobedrijf of slagerij. Voor deze bedrijven heeft lang niet altijd zin om te investeren in de cloud, omdat hun werkzaamheden niet online plaatsvinden.

Voor bedrijven die wel online actief zijn en waarbij meerdere werknemers gebruik maken van dezelfde applicaties en data, is de cloud des te interessanter. Door al uw gegevens (belangrijke data, bedrijfsapplicaties en gezamenlijke bestanden) te verplaatsen naar de cloud, kunnen uw medewerkers overal bij de programma’s die ze nodig hebben. Een cloudwerkplek is als het ware een virtuele computer waarop al uw applicaties, opslag en back-up geregeld worden. Elke medewerker kan zich eenvoudig aansluiten bij de cloud en daardoor direct toegang krijgen tot uw bedrijfscloud.

2. U wilt besparen op uw ICT-kosten

Als uw bedrijf meer dan 10 werknemers heeft, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk één of meerdere eigen lokale servers. Hierop kunt u centraal programma’s en bestanden opslaan. Het werken met een server kan hoge kosten met zich meebrengen, denk aan onderhoudscontracten, beveiliging en de afschrijving.

Het is daarom slim om al uw data en uw programma’s te verplaatsen naar de cloud. Hierdoor is het niet langer nodig om een server op locatie te hebben en heeft u meer grip op de kosten.

Werken in de cloud is in verhouding goedkoper, omdat u alleen betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. U betaalt namelijk een vast bedrag per maand per gebruiker. Support en beheer zitten hier al bij inbegrepen. Bovendien is de cloud ook schaalbaar, u kunt heel gemakkelijk gebruikers toevoegen of verwijderen.

Daarnaast is werken in de cloud ook nog eens goed voor het milieu: cloudoplossingen maken namelijk efficiënt en energiezuinig gebruik van ICT. Hierdoor is het niet langer nodig om grote IT-investeringen te doen.

hupra ict laptop

3. Uw werknemers werken vaak samen

In de cloud heeft iedere gebruiker een eigen persoonlijke opslagruimte, maar daarnaast is er ook een gezamenlijke opslagruimte. Op de gezamenlijke opslagruimte staan alle gezamenlijke data en bestanden opgeslagen.

Wanneer uw werknemers vaak samenwerken in projectvorm, is zo’n gezamenlijke werkplek erg handig. U hoeft nooit meer bestanden heen en weer te mailen, u kunt alle gezamenlijke documenten gewoon opslaan in de gezamenlijke opslagruimte. U bespaart hiermee veel tijd en bovendien creëert u meer overzicht: alle belangrijke bedrijfsgegevens en –applicaties staan op één locatie opgeslagen.

4. Uw werknemers werken vaak vanaf diverse locaties

Door uw bestanden, data en gegevens te verplaatsen naar de cloud, zorgt u ervoor dat uw werknemers overal toegang hebben tot bedrijfsgegevens. Uw gegevens bevinden zich namelijk niet langer op één fysieke plek, maar staan opgeslagen in de cloud. 

Wanneer werknemers in uw bedrijf regelmatig thuis werken of bij klanten, is de cloud een aantrekkelijke investering voor u. Op deze manier kunnen zij altijd bij hun gegevens, ongeacht de locatie waar zij zich bevinden of device die ze gebruiken. Ze hebben alleen een inlog nodig om wereldwijd op elke pc, smartphone of tablet in te loggen en bij bedrijfsgegevens te kunnen. Uw werknemers zijn dan niet meer afhankelijk van het kantoor en accountmanagers kunnen bijvoorbeeld direct op locatie bij de juiste bestanden en programma’s. Om toegang te krijgen tot de cloudwerkplek heeft u niet per se een snelle WiFi-verbinding nodig. Een 3G-internetverbinding is al voldoende om in de cloudwerkplek te werken.

5. U vindt veiligheid belangrijk

Een cloudwerkplek is een veilige omgeving om in te werken. Er wordt namelijk continu een back-up gemaakt van belangrijke gegevens. Mocht het gebeuren dat de cloud down time heeft of gegevens per ongeluk verwijderd worden, dan is er altijd een recente back-up van uw belangrijke gegevens beschikbaar.

Daarnaast wordt de cloudomgeving proactief beheerd door de cloudaanbieder. Support en beheer zitten namelijk gewoon inbegrepen bij uw investering in de cloud.

Bovendien worden de nieuwste updates automatisch geïnstalleerd in uw cloudwerkplek. Zo weet u zeker dat u cloudwerkplek heeft die altijd up-to-date is.     

Bent u na het lezen van deze blog overtuigd over uw overstap naar de cloud? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg! Wilt u meer weten over waarom de cloud effectief kan werken voor uw bedrijf, download dan ons gratis e-book!

Met uw bedrijf naar de cloud van Hupra

 

 • persoonlijk contact
 • veilige oplossingen
 • altijd en overal verbonden
 • succes voor de klant

computer-img

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
DSC_0766-1

Hupra helpt u verder.

Bent u nieuwsgierig wat Hupra voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact.

Maak vandaag een afspraak ⟶

Waarom Hupra voor het MKB?

 • Hoe Hupra de projecten aanpakt
 • Wat Hupra biedt
 • De waarden van Hupra

Bekijk het gratis factsheet

hupraICT

Meer blogberichten.