De Hupra Online Werkplek of Microsoft 365?

Office 365 vs. Citrix Cloud


Bij het verkennen van de beste cloudoplossingen kloppen ondernemers vaak bij ons aan voor deskundig advies over Microsoft 365 of onze eigen Hupra Online Werkplek. Maar welke online werkplek past nu het beste bij uw bedrijf? In dit blogartikel bespreken we zorgvuldig de overeenkomsten en verschillen tussen onze Hupra Online Werkplek en Microsoft 365 (voorheen bekend als Office 365).


In dit informatieve blog nemen we graag de tijd om zowel de overeenkomsten als de verschillen tussen onze Hupra Online Werkplek en Microsoft 365 te bespreken. 

1. Ontdek het verschil: Microsoft 365 vs. onze Hupra Online Werkplek
2. Navigeer moeiteloos door Microsoft 365
3. Citrix Cloud werkplek: een all-in online werkplek
4. Overeenkomsten tussen Microsoft 365 en de Hupra Online werkplek (Citrix)
5. Verschillen tussen Microsoft 365 en de Hupra Online Werkplek (Citrix)

Ontdek het verschil: Microsoft 365 vs. onze Hupra Online Werkplek

Het is begrijpelijk dat u een vergelijking maakt tussen Microsoft 365 en onze Hupra Online Werkplek. Beide systemen bieden mogelijkheden voor online werken. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat deze twee oplossingen van aard verschillen.

Bij Microsoft 365 krijgt u toegang tot een pakket aan apps en services. Hoewel er support beschikbaar is, kan het in de praktijk soms wat moeite kosten om de juiste persoon te bereiken en de juiste vraag te stellen. Dit kan resulteren in onverwachte uitdagingen bij het verkrijgen van de gewenste ondersteuning.

Aan de andere kant biedt onze Hupra Online Werkplek een allesomvattende oplossing. U krijgt niet alleen toegang tot (hosted) applicaties en services, maar ook tot uitgebreide support, onderhoud en beveiliging. Dit betekent dat u geen onverwachte kosten heeft als uw medewerkers contact opnemen met vragen. Wij staan paraat om u te ondersteunen en ervoor te zorgen dat uw werkplek optimaal functioneert.

Kortom, terwijl Microsoft 365 een pakket aan apps en services biedt, gaat onze Hupra Online Werkplek een stap verder door complete ondersteuning en gemoedsrust te bieden. Wij begrijpen dat uw bedrijf unieke behoeften heeft en wij zijn er om u te helpen bij het realiseren van uw doelen met een geïntegreerde en betrouwbare online werkplekoplossing.

Navigeer moeiteloos door Microsoft 365

Wanneer u besluit om gebruik te maken van Microsoft 365, profiteert u niet alleen van een uitgebreid pakket aan Office-apps en services, zoals OneDrive, SharePoint, Teams, Word, Excel en Outlook, maar verkrijgt u tevens licenties voor het gebruik van deze software.


Het is belangrijk op te merken dat u zelf verantwoordelijk bent voor de installatie en het onderhoud ervan. U dient uw IT-omgeving dus naar behoren in te richten of kunt ervoor kiezen dit uit te besteden aan gespecialiseerde derden. De manier waarop u Microsoft 365 gaat benutten, de toekenning van gebruikersrechten en het regelen van het onderhoud vragen om zorgvuldige afwegingen.

Hoewel u met Microsoft 365 deels online werkt, maakt u ook gebruik van de software op lokale apparaten, zoals uw computer, laptop of tablet. Het is daarom van groot belang dat alle apparaten die uw medewerkers gebruiken, adequaat worden onderhouden en beveiligd. Dus met alleen Microsoft 365 bent u er nog niet. 

Bij Hupra ICT zijn we deskundig in het adviseren en ondersteunen van bedrijven bij de implementatie en het beheer van Microsoft 365. Naast alleen de installatie, vraagt de inrichting, beveiliging, beheer en onderhoud ook nog de nodige aandacht. Speciaal daarvoor heeft Hupra de Hupra Managed Werkplek ontwikkeld. 

We begrijpen dat elke organisatie unieke behoeften en uitdagingen heeft, daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw specifieke situatie. Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het succesvol implementeren en optimaal benutten van Microsoft 365, terwijl wij daarnaast zorgen voor een veilige en betrouwbare werkomgeving voor uw bedrijf.

Citrix Cloud werkplek: een all-in online werkplek

Bij Hupra bieden we u de ultieme oplossing: de Hupra Online Werkplek. Met deze all-in online werkplek kunt u zorgeloos aan de slag, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over lokale opslag. Deze Online werkplek is ontwikkeld op basis van Citrix. Daarbinnen koppelen we de Microsoft diensten. U blijft bijvoorbeeld Word, Excel en Teams gewoon gebruiken. Een échte Microsoft 365 werkplek dus. Het maakt niet uit welke laptop of andere devices u gebruikt, want deze werkplek staat volledig los van uw hardware.

Wat maakt onze online werkplek zo bijzonder?

Ten eerste is alles wat u nodig heeft inbegrepen in het contract. Van de inrichting tot het onderhoud, de support en de beveiliging, wij nemen alles voor onze rekening. U hoeft zich geen zorgen te maken over technische details of de nieuwste beveiligingsrisico's. Wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Daarnaast kunnen we naadloos de apps en services van Microsoft integreren. Of u nu gebruikmaakt van de standaard Microsoft-tools of specifieke applicaties die nodig zijn voor uw branche of bedrijf, wij zorgen ervoor dat alles perfect geïntegreerd is.

U vraagt zich misschien af wat het verschil is tussen onze Hupra Online Werkplek en andere oplossingen. Om u een duidelijk beeld te geven, hebben we de overeenkomsten en verschillen voor u op een rij gezet. We begrijpen dat het voor u appels met peren vergelijken is, maar wij willen graag het verschil in de praktijk laten zien.

Overeenkomsten tussen Microsoft 365 en de Hupra Online werkplek (Citrix)

 • De cloudoplossingen zijn overal en altijd via het internet beschikbaar;
 • De mogelijkheid tot het onderling delen van bestanden, e-mail en agenda’s;
 • Toegang tot Microsoft programma’s, zoals Word, Excel, Outlook etc.;
 • U betaalt een vast bedrag per maand;
 • Schaalbaarheid: u kunt eenvoudig gebruikers toevoegen of verwijderen;
 • Uitbreiding is vrijwel direct beschikbaar;

Verschillen tussen Microsoft 365 en de Hupra Online Werkplek (Citrix)

 • Het belangrijkste verschil tussen beide oplossingen is dat Microsoft 365 geen mogelijkheid biedt tot het hosten van branche specifieke software. Hiervoor is altijd extra hosting nodig via een tweede partij of bij Microsoft Azure. In de Hupra Online Werkplek kunnen deze bedrijfsspecifieke applicaties wel worden opgenomen en vindt de hosting bij dezelfde partij plaats.
 • De vaste prijs voor de Hupra Online Werkplek is inclusief de inrichting, support en het onderhoud. Bij Microsoft 365 is dat niet inbegrepen.
 • De Hupra Online Werkplek wordt u aangeboden vanuit een Nederlands datacenter. Microsoft 365 wordt aangeboden vanuit een datacenter in Europa.
 • Bij Microsoft 365 is het beheer van de fysieke werkplekken noodzakelijk. Er staan namelijk nog steeds programma’s geïnstalleerd op laptops, computers en tablets die u gebruikt. Bij de Hupra Online Werkplek is dit minder van belang, omdat u de lokale werkplek alleen gebruikt om in te loggen op de Citrix werkplek. Er wordt geen software of data opgeslagen op de laptop of andere devices die u gebruikt.
 • Microsoft 365 wordt beheerd door Microsoft en daardoor bent u ook grotendeels afhankelijk van Microsoft. De Hupra Online Werkplek wordt proactief beheerd door Hupra en u kunt daardoor rechtstreeks met ons schakelen. Bij problemen kunnen wij direct helpen, zonder dat er een partij tussen zit.
 • Bij Microsoft 365 opent en bewerkt u bestanden op uw lokale computer. Er is dus altijd dataverkeer tussen de lokale opslag en de cloud server nodig, als u bestanden deelt via OneDrive en SharePoint. Dat zorgt voor enige vertraging. Microsoft werkt wel aan deze techniek, maar het gaat nog niet zo snel dat u het helemaal niet meer merkt. Bij de Hupra Online Werkplek werkt u met uw team geheel op de cloud server en zo gaat er geen data heen en weer.
 • Tot slot bent u ongetwijfeld ook benieuwd naar het prijsverschil. Kijken we puur naar de prijzen van een Microsoft 365 account en die van de Hupra Online Werkplek, dan is Microsoft 365 goedkoper. Dat wil niet zeggen dat u uiteindelijk voordeliger uit bent met Microsoft 365. Want met een Microsoft 365 account bent u nog niet klaar, u zult dan apart nog de installatie, het onderhoud en de beveiliging moeten regelen.

Zo, dat schept duidelijkheid. U heeft nu meer inzicht in de verschillen tussen Microsoft 365 en de Hupra Online Werkplek. De uiteindelijke keuze hangt af  van de behoefte en het belang van uw organisatie, wat momenteel maar ook in de toekomst het beste bij uw organisatie past. Wilt u meer weten? In ons e-book gaan we dieper in op de keuze voor werken in de cloud. Of neem contact met ons op. Onze IT-specialisten staan u graag te woord. 

New call-to-action