<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

Waarom de Cloud werkplek goedkoper is dan een eigen server

Group of young colleagues using laptop at office-1

Wilt u dat de IT goed geregeld is voor uw bedrijf, zonder dat het u veel tijd, geld en moeite kost? Dan zijn werkplekken in de Cloud een voordelige oplossing. Vergelijkt u de kosten van een Cloud werkplek met die van een eigen server, dan lijken de kosten per medewerker misschien hoger. Maar dat is slechts schijn. In dit blog rekenen we het voordeel graag voor u uit. En leggen we uit waarom de voordelige prijs niet ten koste van de kwaliteit gaat.

Voordeliger: eigen server of Cloud?

Daar kunnen we kort over zijn: Cloud werkplekken zijn vrijwel altijd goedkoper dan een eigen server. We rekenen dit regelmatig uit voor klanten. En inmiddels durven we te zeggen: tot 250 werkplekken zijn Cloud werkplekken goedkoper dan een eigen server.

 

Hoe maakt u een goede vergelijking?

Bij een Cloud werkplek betaalt u per werkplek. Vergelijkt u dat met een eigen server, dan deelt u wellicht de afschrijvingskosten van de server door het aantal werkplekken. En dan kan het zomaar zijn dat u op een lager bedrag per werkplek uitkomt. Maar het is dan net alsof u de prijs van een vakantiehuisje met een all-inclusive vakantie vergelijkt. Want met alleen de afschrijvingskosten van de server bent u er namelijk nog niet. Om een eerlijke vergelijking te maken tussen een eigen server en werkplekken via de Cloud, moet u alle kosten op een rij zetten.

Welke kosten maakt u met een Cloud werkplek?

Bij de Hupra Cloud werkplek gaat het om een fixed fee per werkplek, waarbij alles inbegrepen is: onderhoud, back-ups en support. Kijkt u naar een andere aanbieder, let dan op of het ook een fixed fee betreft.  De enige kosten die u heeft zijn:

 • Kosten per werkplek per maand
 • Eenmalig; de kosten voor de inrichting, daarna vallen alle updates en upgrades onder de vaste prijs

Welke kosten maakt u met een eigen server?

Richt u de IT in via een eigen server? Dan zijn dit de kosten waar u doorgaans rekening mee moet houden:

 • Aanschafkosten server (eens per 3 tot 5 jaar)
 • Migratie van oude server naar nieuwe server
 • Onderhoud, zoals uitvoeren van updates
 • Back-up kosten
 • Support bij storingen of vragen van medewerkers
 • Licenties voor het besturingssysteem
 • Stroomverbruik

Klinkt de laatste kostenpost, stroomverbruik, alsof dat maximaal een paar tientjes per jaar zal zijn? Vergist u niet, een reguliere server voor een kantoor met 25 werkplekken verbruikt jaarlijks met gemak € 500,- aan energie. Is de ruimte voorzien van airco dan kan het zelfs om € 1.000,- gaan.

Veranderende rol van de eigen IT-er

Misschien heeft u een eigen IT-manager of medewerker in dienst. Ook dan is het goed u te realiseren wat de kosten daarvan zijn. In veel organisaties verandert de functie van interne systeembeheerder naar een informatiemanager of applicatiebeheerder. Het beheer van de IT-omgeving wordt dan uitbesteed, zoals met de Cloud werkplek ook het geval is. De uitbesteding  levert vaak een kostenbesparing op en een verhoging van de kwaliteit en veiligheid. De applicatiebeheerder kan zich hierdoor focussen op het optimaliseren en automatiseren van interne processen.

 

Een rekenvoorbeeld met 30 werkplekken

Laten we eens kijken hoe de rekensom uitpakt voor een bedrijf met 30 werkplekken. We vergelijken een eigen server (on-premise) met de Cloud werkplek van Hupra ICT. Rekenvoorbeeld eigen server vs Cloud Hupra 30 werknemers

Rekenvoorbeeld: Knipsel Hupra vgl 30 gebruikers

10% besparen op IT?

Vergelijken is altijd lastig, want bij elk bedrijf is de situatie uniek. Daarom leveren wij ook maatwerk voor al onze klanten. In dit geval hebben we een redelijk midden genomen voor een bedrijf van 30 personen. En kijk: de overstap naar de cloud levert ze onder de streep toch mooi een besparing van 10% op. Maak vrijblijvend een afspraak met Cornel van Westen om te laten bereken of ook uw bedrijf zo'n besparing kan realiseren. 

Meer kwaliteit voor een lagere prijs: hoe kan dat?

Met Cloud werkplekken bent u goedkoper uit, u maakt gebruik van een IT-omgeving die al is ingericht. Bij de Cloud werkplek van Hupra ICT is dat een all-in omgeving, waarbij alles inbegrepen is in de prijs. Zonder dat u inlevert op kwaliteit. Sterker nog: we hebben geïnvesteerd in een IT-omgeving, die vergelijkbaar is met die van grote organisaties. De kwaliteit en veiligheid van het systeem is van hoog niveau. Doordat we dezelfde omgeving aanbieden aan meerdere klanten, krijgt u deze kwaliteit voor een voordelige prijs. Updates en onderhoud verlopen hierdoor ook efficiënt, omdat we het voor de totale omgeving uitvoeren in plaats van per klant.

De Cloud werkplek is standaard ingericht met bijvoorbeeld Word, Excel, Outlook en Adobe. Heeft u extra softwaretoepassingen nodig, dan passen we maatwerk toe via de applicatieserver.

Is er nog een verschil tussen een private Cloud en publieke Cloud werkplek?

De Hupra Cloud werkplek die wij aanbieden is een private Cloud, op basis van Citrix. We werken desgewenst ook met publieke Cloud oplossingen, zoals Microsoft 365. Dat kan zelfs nog iets goedkoper lijken, maar wij zien wel een aantal nadelen. Er is dan bijvoorbeeld minder maatwerk mogelijk en het beheer ligt voor een deel buiten uw controle.

Is de Cloud altijd de voordeligste keuze?

Tot circa 250 werkplekken bent u met de Cloud altijd voordeliger uit. Kijkt u voornamelijk naar de kosten, dan is dat dus een makkelijke keuze. Ook wat veiligheid en kwaliteit betreft, zit u goed met de Cloud werkplek. Wellicht spelen er bij u nog andere zaken een rol. Daarom nemen wij altijd alle wensen en behoeften met u door, zodat we zeker weten dat we samen met u precies de juiste oplossing kiezen.

Direct de kosten vergelijken tussen een Cloud werkplek of een eigen server in uw situatie?

Vergelijk nu de kosten in deze calculator

 • persoonlijk contact
 • veilige oplossingen
 • altijd en overal verbonden
 • succes voor de klant

computer-img

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
DSC_0766-1

Hupra helpt u verder.

Bent u nieuwsgierig wat Hupra voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact.

Maak vandaag een afspraak ⟶

Waarom Hupra voor het MKB?

 • Hoe Hupra de projecten aanpakt
 • Wat Hupra biedt
 • De waarden van Hupra

Bekijk het gratis factsheet

hupraICT

Meer blogberichten.