8 voordelen van Hupra als cybersecurity partner

Cybersecurity: regelt u het zelf of besteedt u het uit? We geven u 8 redenen waarom mkb-bedrijven kiezen voor Hupra als ICT partner.

Helaas is het tegenwoordig niet meer de vraag óf u gehackt zult worden, maar wanneer. U kunt dus beter zorgen dat u het vooraf goed geregeld heeft, dan dat u achteraf de hoge kosten van herstel voor uw kiezen krijgt. Maar hoe gaat u het regelen? Doet u de cybersecurity in eigen beheer of besteedt u het uit?

hupra_hoofdkantoor

Voordelen van uitbesteden

Als ICT niet uw corebusiness is, zijn de ontwikkelingen in cybercrime niet bij te houden. Daarvoor ligt het tempo te hoog. Door cybersecurity uit te besteden maakt u gebruik van de kennis en kunde van een organisatie die gespecialiseerd is in ICT. Dat betekent dat u een hogere kwaliteit in huis haalt dan u zelf zou kunnen bereiken. Bovendien doen we als ICT-partner praktijkervaring op bij verschillende mkb-bedrijven. Daar doet u uw voordeel mee.

De voordelen van Hupra ICT

Hupra ICT is gespecialiseerd in ICT oplossingen die uw mkb-bedrijf helpen veilig en efficiënt te werken. Wat zorgt ervoor dat mkb’ers voor Hupra als partner kiezen? En belangrijker nog, dat ze bij Hupra blijven?

1.    Ervaring in het mkb

Hupra ICT is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in betaalbare ICT voor het mkb. We hebben name veel ervaring in de branches Transport & Logistiek, Accountancy en zakelijke dienstverlening. Onze jarenlange ervaring helpt ons om de processen en de manier van denken goed te begrijpen. We houden van een pragmatische aanpak. U heeft niets aan een rapport dat in de la ligt. Het gaat om de stappen van verbetering.

2.   Altijd persoonlijke service

We geloven in langetermijnrelaties. Daarom leren we u en uw bedrijf graag goed kennen. U heeft bij ons twee vaste contactpersonen. Zij weten wat er in uw bedrijf speelt en u kunt ze altijd bellen. Is er buiten kantooruren iets aan de hand, dan hoeft u dus niet bang te zijn dat u niet verder komt dan antwoordapparaat.

“ICT is tegenwoordig bijna net zo belangrijk in de transport als vrachtwagens. Hupra helpt ons de systemen in de lucht te houden, als het moet ook midden in de nacht.”

              Jan Dek, Systeemontwikkelaar bij J. Heebink Logistic Services

Lees hier meer over de ervaringen van J. Heebink Logistic Services met Hupra ICT.

3.   Security by design

Hupra ICT werkt vanuit het security by design principe. Security by design betekent dat je al tijdens het ontwerp van een nieuwe ict-omgeving rekening houdt met de beveiliging. In plaats van maatregelen te nemen achteraf, bouwen we de beveiliging dus in vanaf de basis. Hierdoor zijn het geen losse maatregelen, maar is het een geheel van ontwerpprincipes die samen de veiligheid verhogen.

Meer weten over onze cybersecurity aanpak? Lees dan verder in het artikel Cybersecurity voor het mkb – zo pakt Hupra het aan.

4.   Passend en onafhankelijk advies

We kunnen qua beveiliging alles helemaal dicht timmeren, maar dat is voor u en uw collega’s niet prettig werken. Daarom kijken we altijd naar de processen en risico’s die bij u spelen. Daar zoeken we juiste oplossing bij: een combinatie van optimale veiligheid en gebruikersgemak.

“Werken nu ruim 5 jaar samen met Hupra. Ze denken altijd mee en geven diverse opties met de voor en nadelen duidelijk benoemd. Wij bevelen Hupra dan ook aan als IT partner.” 

- Theo Thomassen, operationeel directeur AG Logistics Services

5.   Externe tests door ethische hackers

Natuurlijk testen we onze eigen ICT-systemen. Maar we huren ook externe bureaus in met ethische hackers die testen uitvoeren. Anders ben je als het ware de slager die zijn eigen vlees keurt. Bovendien is het een echte specialisatie. Ethische hackers weten precies hoe een hacker denkt. Ze leggen potentiële zwakke punten bloot. Zo blijven we bij, want hackers ontwikkelen zich in een rap tempo.

6.   No-nonsense

Als collega’s onder elkaar praten we in ICT-taal, maar naar u toe houden we het graag begrijpelijk. Verwacht van ons geen indrukwekkende rapporten waar vervolgens niets mee gebeurd. Onze klanten vinden ons een no-nonsense dienstverlener en dat is een groot compliment. Wat dat betreft zijn we zelf ook een typisch mkb-bedrijf: handen uit de mouwen en zorgen dat het goedkomt.

“Onze bedrijven en werkwijze passen erg goed bij elkaar, no-nonsens dienstverlening.”

              - Berth van Veldhuizen, eigenaar Van Veldhuizen Logistiek

 

7.   Schaalvoordelen

Een deel van onze klanten maakt gebruik van de Hupra Cloudwerkplek. Daarmee regelt u de ICT op een hoog niveau. De veiligheid en continuïteit is goed ingericht, zonder dat u daarvoor de hoofdprijs betaalt. Beveiligingsmaatregelen en updates testen we eerst en rollen we daarna uit voor alle klanten. Doordat wij de cloudomgeving centraal ontwikkelen en beheren is dit voordelig voor u.

“Ik kan in mijn eentje wel een server kopen en die aan de gang houden voor 9 kantoorwerkplekken. Maar Hupra doet dat misschien wel voor meer dan 1.000 werkplekken. Dat is natuurlijk een ander investeringspatroon. De investering voor 1.000 werkplekken is beter dan die voor 9.”

              - Johnny Bos, eigenaar van Van de Hoef Logistiek

              Lees hier meer over de ervaringen van Van de Hoef Logistiek.

8.   Medewerkers bewust maken

Onze betrokkenheid bij de veiligheid en continuïteit stopt niet bij de technische kant. Naast de technische maatregelen zijn er organisatorische maatregelen nodig. Dat gaat verder dan ICT. Het spreekt voor zich dat wij dat stuk niet van u overnemen, maar we kunnen wel advies geven over het raakvlak met ICT.

Cybercrime awareness is een van de thema’s die we op dit moment belangrijk vinden. Als medewerkers niet bewust zijn van de risico’s, vormen ze een gemakkelijke ingang voor cybercriminelen. Om de kennis en het inzicht bij medewerkers te vergroten, kunnen we helpen met bijvoorbeeld trainingen en tools.

Wat kan Hupra ICT voor u doen?

Als ICT partner stelt Hupra de veiligheid in combinatie met gebruiksgemak altijd voorop. Wij kijken samen met u naar uw bedrijfsprocessen en de risico’s die daarbij optreden. Onze beveiligingsstandaard ligt hoog. Daarom zeggen we vaak: we maken enterprise ICT-oplossingen beschikbaar en betaalbaar voor het mkb. Voor ons gaat het erom dat u en uw collega’s altijd en overal gerust aan het werk kunnen.

Cybersecurity voorkomen