Hoe bespaart u op IT-kosten zonder kwaliteitsverlies?

Proficient young male employee with eyeglasses and checkered shirt, explaining a business analysis displayed on the monitor of a desktop PC to his female colleague, in the interior of a modern officeOngetwijfeld zijn de IT-kosten bij uw bedrijf de afgelopen jaren gestegen. Steeds hogere eisen worden gesteld aan de IT. En dat kost nu eenmaal geld. Toch vraagt u zich af of het IT-beheer niet goedkoper kan. Deze blog geeft daar antwoord op.

Besparen op uw IT-Kosten? 

U wilt niet onnodig geld uitgeven aan de IT van uw bedrijf. Als het even kan, wilt  u er liever euro’s op besparen. Maar de besparing mag niet ten koste van de kwaliteit gaan. Uiteindelijk gaat het om de juiste prijs-kwaliteitsverhouding en het kiezen van een toekomstgerichte oplossing. Waar moet u op letten om die juiste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden?

Efficiëntievoordeel door outsourcen IT

In het algemeen geldt: door IT uit te besteden via een Cloudoplossing, kunt u uw kosten verlagen. Er is dan geen grote investering meer nodig in eigen servers, hardware en software. U neemt alleen af wat u nodig heeft en wanneer u dat nodig heeft. Het IT- beheer kunt u ook gedeeltelijk of geheel uit besteden. Voor uw IT-partner is het hun corebusiness. Alle  kennis en middelen zijn in huis  om het beheer betrouwbaar en veilig voor u te regelen, zodat uw organisatie zich op uw eigen corebusiness kan richten.

Hoe flexibel is de IT-oplossing?

Een goede IT-oplossing vergroot de wendbaarheid van uw organisatie. Denk maar eens aan thuiswerken. Hoe makkelijk en vloeiend maakte uw bedrijf de overstap naar thuiswerken toen de Coronamaatregelen daarom vroegen?

Ook de schaalbaarheid speelt mee. Misschien heeft u afscheid moeten nemen van een aantal medewerkers. Of bereidt u zich juist voor op een groei? Het is een hele geruststelling om te weten dat u de IT gemakkelijk kunt op- en afschalen, zonder veel extra kosten. Dat pleit ervoor om niet zelf te investeren in bijvoorbeeld een server, maar om het als een dienst af te nemen die u maandelijks kunt aanpassen aan de behoefte.

Hoe lang zit u er aan vast?

Als u op zoek bent naar voordelige IT-oplossingen, laat u zich dan niet verleiden door een lage prijs met een lange looptijd. U zult niet de eerste zijn die achteraf baalt van een vijfjarig contract. Bij Hupra ICT werken we niet met dergelijke contracten. Onze Hupra Cloud werkplek kunt u zelfs per maand opzeggen. 

Wilt u alles lezen over de cloud? Download het whitepaper Veilig en makkelijk werken in de cloud waarin helder opgeschreven staat wat u moet weten:

Gratis e-book over veilig werken de cloud

Welke kosten komen erbij?

Soms lijkt een aanbod erg voordelig, maar moet u zelf nog allerlei essentiële zaken regelen. Zoals de installatie en inrichting van de omgeving, het maken van back-ups, het uitvoeren van updates en andere veiligheidsmaatregelen. Of wat dacht u van de servicedesk, die uw medewerkers helpt als ze er niet uitkomen?

Bij een fixed fee, zoals voor de Hupra Cloud werkplek, is alles inbegrepen. U heeft dan geen extra kosten meer en komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Behalve als er een lokale computer of printer kapot gaat, maar dat is in alle situaties zo. Hupra is een service-gerichte organisatie die u snel zal helpen.

Betaalt u altijd de hoofdprijs voor kwaliteit of kan dat slimmer?

Onlangs vergeleek een manager de IT-offerte die hij al had liggen, met een offerte van ons. Hupra ICT bleek voor 800 euro minder per maand aan zijn behoeften te voldoen. “Hoe is dat verschil mogelijk?”, vroeg hij ons.

Hupra ICT kan een hoge kwaliteit leveren voor een relatief lage prijs door een groot stuk standaardisatie. We hebben geïnvesteerd in een goede basisomgeving, die we voor meerdere klanten gebruiken. Onze Cloud werkplek is op basis van Citrix. In kwaliteit is deze vergelijkbaar met de IT-omgeving van grote organisaties. We hebben zelfs een keer de IT-omgeving van een bank mogen zien en zagen voornamelijk overeenkomsten met die van ons.

Hupra Cloud werkplek, voordelig binnen een geavanceerde IT-omgeving

We konden deze omgeving bouwen, dankzij goed opgeleide medewerkers. Al met al een flinke investering, die we deden met het vertrouwen dat er veel klanten gebruik van gaan maken.

Nieuwe klanten liften nu mee op wat wij al gebouwd hebben. De IT-omgeving staat volledig voor u klaar. Dat scheelt tijd voor de inrichting en de licentiekosten zijn lager, omdat we het voor al onze klanten samen inkopen. Er is alleen een initiële investering nodig voor het overzetten van uw oude omgeving naar de nieuwe. Maar die verdient u snel weer terug door de maandelijkse besparing.

Updates en onderhoud verlopen ook efficiënt, omdat we het voor de totale omgeving uitvoeren in plaats van per klant. Maatwerk is daarnaast mogelijk via de applicatieserver, waar we eventuele specifieke applicaties voor uw bedrijf op zetten.

Zijn er ook nadelen?

Wat u als nadeel kunt ervaren aan de Cloud werkplek die wij bieden, is dat we streng zijn met de gebruikersrechten. Uw medewerkers kunnen niet zomaar iets installeren op hun laptop. Standaard blokkeren we alle zaken die virusgevoelig zijn. Dat zijn bijvoorbeeld ook ongesigneerde macro’s in Excel.

Zulke zaken gaan eerst langs ons voor een check. U maakt immers gebruik van onze IT-omgeving en daar zijn we zeer zuinig op. De meeste bedrijfseigenaren en managers zien dit echter als een voordeel omdat het veel risico uitsluit. Laptops en andere devices die besmet raken met virussen zijn verleden tijd. Dat kan u een hoop verloren werktijd en dus geld besparen.

Wilt u meer weten over de cloud? 

Veilig en makkelijk werken in de cloud

 

Is de Hupra Cloud werkplek de juiste IT-oplossing voor uw bedrijf? Heeft u nog vragen of wilt u een offerte aanvragen?

Vraag dan hier een gratis adviesgesprek aan of  bel direct met  Cornel van Westen: 0318 528 528