<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">

Office 365: 5 redenen voor het MKB om het niet te kiezen

Office 365

Is Office 365  de juiste cloudoplossing voor mijn organisatie? Deze vraag krijg ik geregeld van mkb-bedrijven. Gaat u op internet zoeken, dan struikelt u over de geweldige voordelen van Office 365. Maar zitten er ook nadelen aan? 

In deze blog geef ik u 5 redenen waarom het voor uw organisatie wellicht niet verstandig is om te gaan werken in de cloud met Office 365.

Het is goed om te weten dat er verschillende abonnementsvormen van Microsoft Office 365 zijn. De meest gekozen abonnementsvorm onder onze MKB klanten is Office 365 business premium. Deze blog baseer ik op de ervaringen daarmee. 

1. Een andere manier van werken

Een reden om niet voor Office 365 te kiezen, kan de verandering van werkwijze zijn. Veel (vaak oudere) gebruikers zijn gewend te werken met de bekende Windows Verkenner. Door te werken met Workspace 365 verandert dat, omdat u web gebaseerd gaat werken. Dat kan, vooral aan het begin, voor wat irritatie en frustraties zorgen. Zeker gezien het feit dat het vaak ook wat minder snel werkt.

Wilt u lezen alles lezen over de cloud voor uw bedrijf? In het e-book worden de voordelen en de nadelen besproken van de cloud. 

Veilig en makkelijk werken in de cloud

 

2. Traagheid van Office 365

Gebruikers vinden vaak dat Office 365  trager werkt dan de situatie waar ze vandaan komen. Dat merken ze bijvoorbeeld met het openen van Word-bestanden of  programma’s. Veel, met name kleine organisaties nemen dit op de koop toe, omdat Office 365 een stuk voordeliger is dan een eigen server of online werkplek.

3. Synchronisatieproblemen met OneDrive

Omdat het online openen van bestanden voor vertraging zorgt, gebruiken veel gebruikers OneDrive als synchronisatietool. Het komt helaas nog wel eens voor dat deze synchronisatie stuk gaat. Hierdoor zijn bepaalde mappen of bestanden niet meer zichtbaar op de laptops, tablet of pc’s. Door middel van herinstallatie van OneDrive of een fix van Microsoft is dit gelukkig wel te herstellen. Wanneer het echter eens in de paar weken voorkomt, kan het als hinderlijk worden ervaren.

4. De locatie van data

Vanwege de aangescherpte wetgeving willen steeds meer bedrijven weten of hun bedrijfskritische klantdata in een Nederlands datacenter staat. Bij Office 365 kan de data op een server in heel Europa, of zelfs daarbuiten staan. Voor sommige mkb-bedrijven is dat reden genoeg om niet voor Office 365 te kiezen.

5. Minder flexibel

Het Office 365 platform is van Microsoft. Daarom bent u bij calamiteiten ook van hen afhankelijk. Snel schakelen is op zo’n moment lastig, omdat u bij een grote (logge) organisatie als Microsoft altijd gewoon de procedures moet volgen. In de praktijk moet u dus (vaak) afwachten tot Microsoft het probleem opgelost heeft. Dit is anders als u een (cloud) server in eigen beheer heeft of laat beheren door uw eigen ICT-leverancier.

Naast deze 5 redenen, kunt u ook nog tegen zaken aanlopen die nog niet kunnen in de standaard Office 365 werkplek. Denk bijvoorbeeld aan scannen naar de cloud.

Wat geldt voor u?

Het is natuurlijk belangrijk waarmee u Office 365 vergelijkt. Wat is bijvoorbeeld uw huidige werkwijze, hoe groot is uw organisatie en met welke bedrijfsspecifieke software wordt gewerkt?

De redenen die ik in dit blog benoem zijn dan ook mede gebaseerd op onze eigen ervaringen en die van klanten. Niet alles zal ook voor uw situatie gelden. 

Of Office 365 geschikt is voor uw organisatie is afhankelijk van verschillende factoren. Met onze cloud scan brengen wij in kaart wat de mogelijkheden voor uw organisatie zijn en welke stappen u het beste kunt nemen. 

 

 

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
setup a secure wifi network

Gratis e-book over het inrichten van een veilig wifi-netwerk

In dit e-book bespreken we een aantal belangrijke zaken waarmee u rekening dient te houden bij het inrichten van een veilig wifi-netwerk.

Download direct ⟶
veilig bestandbeheer Hupra ICT

Gratis whitepaper over veilig bestandsbeheer!

Hoe zorgt u er eenvoudig voor dat uw bestanden goed toegankelijk zijn en waarborgt u tegelijk de veiligheid van uw bedrijfsgegevens? Lees het in dit whitepaper

Download direct ⟶