<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

Wat is cloud computing?

Wat is cloud computing

Steeds vaker duikt de term “cloud computing” of “werken in de cloud” op. Misschien heeft iemand het al wel eens aan u gevraagd: “Werkt u ook al in de cloud?” Maar wat is cloud computing nu precies? En wat zijn de voordelen van de cloud? In dit artikel leest u daar meer over!

Cloud computing is een breed begrip en daarom ook moeilijk om echt in een definitie te vangen. Er is een enorm aanbod aan cloudproducten en –diensten en daardoor is het nog wel eens verwarrend wat cloud computing nu exact inhoudt. Toch is het essentieel om een goed beeld te krijgen van cloud computing, voordat u de juiste strategie voor uw organisatie kiest.

In de ICT-wereld wordt er voor de definitie van cloud computing vaak verwezen naar het NIST (National Institute of Standards and Technology). Volgens het NIST zijn er een vijftal elementen die kenmerkend zijn voor cloud computing:

 1. Internetverbinding: Een internetverbinding is noodzakelijk voor de beschikbaarheid van de diensten. De cloud is namelijk beschikbaar in de internetbrowser en is dus te bezoeken via diverse toegangsapparatuur.

 2. Zelfbediening: Een gebruiker van de cloud kan op ieder willekeurig moment zelf diensten afnemen of stopzetten in de cloud.

 3. Gedeeld gebruik: In de cloud kunnen meerdere gebruikers in hun eigen online werkomgeving werken.

 4. Schaalbaarheid: De omgeving van de gebruiker kan groeien of slinken wanneer zij meer of juist minder ruimte nodig heeft.

 5. Meetbare services: Om de kosten in de gaten te houden, is het noodzakelijk om te meten hoe er met de service wordt omgegaan.

Voordelen van de cloud

Het verplaatsen van uw werkzaamheden naar de cloud levert u en uw bedrijf veel voordelen op. De meest belangrijke voordelen behandelen we in dit artikel.

Onbeperkte ruimte

De cloud is schaalbaar, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken om capaciteit. U kunt uw ruimte in de cloud bijstellen - zowel naar boven als naar beneden - wanneer dat nodig is.

Snelle implementatie

Het implementeren van nieuwe programma's neemt veel tijd met zich mee. Dankzij cloud-gebaseerde applicaties zijn deze problemen gelukkig verleden tijd. Wanneer u zich aanmeldt op de cloud, kunt u vaak direct gebruik maken van alle beschikbaar applicaties. 

Geen onnodige kosten

Vroeger kostte het veel geld om een nieuwe applicatie te implementeren, doordat er vaak nieuwe apparatuur aangeschaft moest worden. Bij de cloud is dat niet zo. U betaalt één bedrag per maand en betaalt alleen wat u daadwerkelijk gebruikt.

Betere beveiliging

Als bedrijf zijnde zit u er natuurlijk niet op te wachten dat uw gegevens open en bloot op straat liggen. Beveiliging van uw belangrijke documenten en data zijn daarom van esentieel belang. Uw gegevens zijn veilig in de cloud, omdat deze in de meeste gevallen in meerdere datacenters draait. Daardoor is er altijd een recente back-up van uw gegevens beschikbaar en wannner er down-time is van één server, draait de cloud gewoon verder op één van de andere servers. Hierdoor hoeft u uw werk niet stil te leggen en kunt u gewoon doorwerken in de cloud.

Wilt u meer weten over cloud computing? Download dan ons GRATIS e-book “Mijn bedrijf naar de Cloud?!” of neem vrijblijvend contact met ons op!

Met uw bedrijf naar de cloud van Hupra

 • persoonlijk contact
 • veilige oplossingen
 • altijd en overal verbonden
 • succes voor de klant

computer-img

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
DSC_0766-1

Hupra helpt u verder.

Bent u nieuwsgierig wat Hupra voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact.

Maak vandaag een afspraak ⟶

Waarom Hupra voor het MKB?

 • Hoe Hupra de projecten aanpakt
 • Wat Hupra biedt
 • De waarden van Hupra

Bekijk het gratis factsheet

hupraICT

Meer blogberichten.