Hoe voorkom je deze 3 veelvoorkomende wifi-performance fouten?

team of successful business people having a meeting in executive sunlit office-1

Het hebben van betrouwbare Wi-Fi-performance is voor veel bedrijven als het hebben van elektriciteit. Het is geen overbodige luxe en vaak een basisvoorwaarde voor bedrijven en organisaties om goed te kunnen werken. Daarnaast prefereren steeds meer bedrijven WLAN boven LAN . Vaak is er dan ook geen bekabelde infrastructuur meer aanwezig.

De vereiste infrastructuur leveren en het succesvol implementeren kent veel uitdagingen. Uitdagingen die zowel ervaring als de juiste kwalificaties vereisen. Hier komen veel bedrijven in de problemen. Zonder te weten hoe een kwalitatief draadloos netwerk echt werkt, worden er fouten gemaakt.

Om u te helpen betrouwbare wifi-performance te verkrijgen, hebben wij drie veelvoorkomende fouten opgesteld en vertellen wij u wat u kunt doen om te voorkomen dat u dezelfde fouten maakt.

"AP-swapping" 

Stelt u zich voor dat u een school beheert en eindelijk heeft geconcludeerd dat uw oude 11n of nog oudere accespoints het probleem zijn van uw steeds slechtere wifi-performance. U bedenkt dat u de oude gewoon vervangt voor prachtige nieuwe 11AC accespoints. U verwacht dat hierdoor het probleem wel opgelost zal zijn.

Helaas werkt dit niet zo. Dit noemen we “Ap-swapping”. U kunt niet zomaar nieuwe accespoints kopen en op de oude plek hangen. Als u voor de ‘swap-methode’  kiest, levert dit vrijwel zeker met de draadloze performance. In de meeste gevallen moet u ook meer geld uitgeven dan nodig is.

Uw netwerk is dynamisch en vereist precisie en coördinatie wanneer er veranderingen plaatsvinden, zeker bij het inzetten van nieuwe accespoints. Deze nieuwe accesspoints hebben namelijk andere mogelijkheden en configuraties dan de oude.

Om de meest betrouwbare performance uit uw nieuwe accespoints te halen, moeten factoren worden aangepast, zoals:

  • Het aantal accesspoints
  • De plaatsing van de accesspoints
  • En de configuratie

Het is altijd belangrijk om altijd terug te komen op uw oorspronkelijke WLAN-ontwerp, wanneer u grote veranderingen aanbrengt.

Teveel of te weinig accesspoints

Het hebben van te veel of te weinig accespoints is niet goed. Toch is het iets dat we maar al te vaak tegenkomen. Vaak gebeurt dit wanneer u werkt met onervaren consultants die gratis ontwerpsoftware inzetten of die niet goed weten hoe u de juiste software op de beste manier gebruikt.

Het is belangrijk om uw eigen onderzoek te doen. Goedkoper is niet altijd een goede keuze, net als dat een hogere prijs niet altijd de beste keuze is.

Hoewel het kan lijken dat het beter is wanneer u meer accespoints heeft, kan het juist zijn dat teveel accespoints in dezelfde omgeving meer problemen kan veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan co-channel interferentie (CCI) of adjacent channel interferentie (ACI).  Maar te weinig accespoints kunnen weer niet in staat zijn om grote aantallen apparaten goed te ondersteunen.

 Lees meer over deze soorten interferentie in ons gratis e-book ‘wifi in uw bedrijf’.

Zelf uw WLAN-ontwerp proberen te creëren

De meeste mensen denken over wifi als de kleine router bij hun huis, die je gewoon inplugt en de klus is geklaard. Zakelijke netwerken zijn echter niet gelijk aan draadloze producten van consumentenkwaliteit. Uw netwerk benaderen met zo’n gedachte, zorgt ervoor dat uw netwerkperformance hieronder gaan lijden.

Een goed WLAN-ontwerp vergt jarenlange ervaring en vereist een aantal certificeringen om het juist uit te voeren.

Samenwerken met de juiste leverancier voor draadloze netwerken, kan het verschil maken tussen goed besteed geld en  geweldige wifi-performance of alleen maar meer geld uitgeven om verkeerde oplossingen te compenseren.

Meer weten over het inrichten van een veilig wifi-netwerk? Download gerust ons gratis e-book of neem contact met ons op!

 

New Call-to-action