Top 5: de meest gekozen diensten van Microsoft in de cloud

shutterstock_1405295582

 

In de afgelopen jaren is de cloud steeds belangrijker geworden voor bedrijven in alle branches. Microsoft, als een van de grootste spelers in de markt, biedt een breed scala aan cloud diensten aan die bedrijven helpen om hun processen te stroomlijnen, de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen. Maar met zoveel verschillende opties kan het moeilijk zijn om te bepalen welke Microsoft cloud diensten het meest geschikt zijn voor uw MKB-bedrijf. Daarom lichten wij op willekeurige volgorde onze top 5 Microsoft cloud diensten toe die elke organisatie zou moeten overwegen. 

  1. Microsoft Azure
  2. Microsoft Exchange Online
  3. Microsoft Sharepoint
  4. Microsoft Teams
  5. Microsoft 365 Business Premium

Onze selectie van de vijf beste Microsoft cloud services is gebaseerd op populariteit en het gebruik ervan onder onze MKB-klanten. Sommige van deze diensten, zoals Exchange, SharePoint en Teams, maken deel uit van de Microsoft 365 suite, maar kunnen ook als zelfstandige dienst worden afgenomen.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een uitgebreid cloud computing-platform dat een breed scala aan services biedt, waaronder infrastructuur, platform en software-as-a-service (SaaS). Het stelt bedrijven in staat om applicaties, gegevens en IT-infrastructuur te bouwen, te implementeren en beheren in de cloud. Hierdoor ontstaat er meer flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. 

De toegevoegde waarde van Microsoft Azure? Dat is zowel volgens ons als onze klanten het vermogen om te ondersteunen bij het moderniseren van een IT-landschap, het versnellen van innovatie, het verbeteren van de bedrijfsprestaties en het verlagen van de operationele kosten. Met Azure profiteren bedrijven van een wereldwijd bereik, geavanceerde beveiligingsmaatregelen, gegevensanalyse en AI-mogelijkheden als ook de mogelijkheid om hybride omgevingen te beheren en naadloos te integreren met bestaande systemen. Microsoft Azure is een krachtige cloudoplossing die bedrijven helpt om competitief te blijven en hun digitale transformatie te realiseren.

Microsoft Exchange Online

Microsoft Exchange Online is een cloudgebaseerde e-mailservice die organisaties helpt bij het beheren van hun zakelijke e-mail, agenda's en contactpersonen. Het biedt een betrouwbare en veilige omgeving met geavanceerde beveiligingsfuncties en back-up mogelijkheden. Met deze e-mailservice profiteer je als bedrijf van schaalbaarheid en flexibiliteit, naadloze integratie met andere Microsoft-producten en -diensten, en geavanceerde functies voor e-mailbeheer. De toegevoegde waarde van Exchange Online? Die ligt in het verbeteren van de efficiëntie, samenwerking en productiviteit van bedrijven, terwijl het zorgt voor een veilige en betrouwbare e-mailomgeving.


Microsoft Sharepoint

Microsoft SharePoint is een veelzijdig platform dat bedrijven helpt bij het organiseren, delen en beheren van informatie en samenwerking binnen de organisatie. Het biedt een centrale locatie waar medewerkers documenten, projecten, agenda's, taken en andere relevante informatie kunnen opslaan en raadplegen. 

De toegevoegde waarde van SharePoint? Die is behoorlijk. Deze bestaat namelijk uit het bevorderen van samenwerking, kennisdeling en efficiëntie binnen teams en afdelingen. Het stelt medewerkers in staat om gemakkelijk informatie te vinden, te delen en samen te werken aan documenten, wat resulteert in verbeterde productiviteit, betere besluitvorming en gestroomlijnde bedrijfsprocessen. Bovendien biedt SharePoint geavanceerde beveiligings- en toegangscontrolefuncties, waardoor bedrijven de controle behouden over hun gegevens en zorgen voor naleving van regelgeving.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform dat bedrijven en organisaties helpt om op afstand efficiënt samen te werken en snel te schakelen. Het biedt functies zoals video- en audiogesprekken, chatberichten, bestandsdeling en integraties met andere Microsoft-apps zoals Outlook en SharePoint. Teams is een belangrijke tool geworden voor bedrijven die flexibiliteit en mobiliteit nodig hebben tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De toegevoegde waarde? Dat is absoluut het verbeteren van de productiviteit en samenwerking tussen teams, zowel ver weg als dichtbij. 


Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Zakelijk is een pakket van productiviteitstools en cloudservices dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het organiseren en uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Deze tools zijn de afgelopen jaren onmisbaar geworden. Het bevat een breed scala aan tools, waaronder Office-applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint, samen met cloudservices zoals Exchange Online, SharePoint en Teams. Door deze tools te combineren, kunnen bedrijven hun productiviteit verhogen, de samenwerking verbeteren en efficiënter werken, wat resulteert in betere bedrijfsresultaten. 

Waarom kan uw bedrijf niet zonder? Microsoft 365 Zakelijk is een complete en geïntegreerde oplossing die het werk makkelijker, efficiënter en veiliger maakt en daarmee onmisbaar wordt voor veel bedrijven.

In dit artikel hebben we de schijnwerpers gericht op de top 5 Microsoft cloud diensten die bedrijven helpen om te floreren in het moderne zakelijke landschap. Van Microsoft Azure, dat flexibiliteit en schaalbaarheid biedt voor de IT-infrastructuur, tot Microsoft 365 met productiviteitstools zoals Exchange, SharePoint en Teams. Deze diensten bieden een geavanceerde reeks mogelijkheden voor organisaties van elke omvang en branche. Door gebruik te maken van de kracht van deze top 5 Microsoft cloud diensten, kunnen bedrijven hun digitale transformatie versnellen en succesvol navigeren in de dynamische wereld van vandaag en morgen. Hupra helpt verder.

 

Wilt u meer weten over de voordelen van het werken met Microsoft in de cloud of bent u benieuwd wat dit kan betekenen voor uw bedrijf? Download dan ons GRATIS e-book Mijn bedrijf naar de cloud?!Met uw bedrijf naar de cloud van Hupra