Overstappen naar de cloud? Check eerst deze 7 essentiële onderdelen

Businessman standing with hands on hips against low angle view of skyscrapers at sunset.jpeg

Het is hoogstwaarschijnlijk te noemen dat in de toekomst het grootste gedeelte van de bedrijven van on premise systemen naar cloudoplossingen gaan. Oké, niet alle bedrijfsonderdelen passen in de cloud, maar de meeste bedrijven kunnen en zullen naar de cloud gaan op wat voor manier dan ook.

De cloud is een geschikte oplossing voor veel bedrijven. De cloud draait om efficiëntie, kostenbesparing, schaalbaarheid en het sneller en beter doen van dingen. Als je als bedrijf zijnde geen server nodig hebt, waarom zou je er dan één willen aanschaffen?

In deze blog bespreken we zaken die u moet inventariseren voordat u de stap naar de cloud maakt. Echter is de cloud niet alleen een handeling, maar ook een transformatie die veel impact heeft op uw organisatie. Om de cloud succesvol in uw organisatie te implementeren, moet u eerst uw IT begrijpen en inventariseren.  

Impact

Wanneer u naar de cloud gaat, hoeft u niet in één keer al uw bedrijfsdata, software en bestanden naar de cloud te verplaatsen. Sterker nog, wij raden aan om stap voor stap te werk te gaan. Kies bijvoorbeeld voor de minder bedrijf kritische onderdelen en verplaats deze als eerste naar de cloud. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld uw intranet of uw bedrijfsservers.

Performance

Als u werkt met de cloud, wilt u natuurlijk dat u hier vlot en gemakkelijk in kunt werken. U zit er niet op te wachten dat applicaties erg traag laden. Het is daarom belangrijk om samen met uw cloudleverancier te inventariseren hoe zwaar alle gegevens en software zijn die u naar de cloud wilt verplaatsen en hoeveel ruimte u nodig heeft.

Complexiteit

De cloud zorgt ervoor dat u sneller, efficiënter en gemakkelijker kunt werken. Als u zelf weinig verstand heeft van ICT, zit u niet te wachten op een ingewikkelde, hoogdrempelige cloudomgeving. Inventariseer dus hoe complex de cloudoplossing is en of u er zelf eenvoudig en snel mee aan de slag kunt.

Kosten

Maak een vergelijking: welk bedrag investeert u nu in uw ICT-omgeving? En als u naar de cloud gaat, welke onderdelen kunt u dan schrappen en welk bedrag investeert u dan? Kortom: is het kostentechnisch gezien voordelig genoeg om naar de cloud te gaan?

Veiligheid

Valideer of uw cloudoplossing specifieke regelgeving en beveiligingsdilemma’s van uw organisatie ondersteunt.

Data hosting

In Nederland is het niet toegestaan om uw data te hosten in het buitenland. Let er daarom op dat wanneer u met een cloudpartij in zee gaat, of uw data in gecertificeerde datacenters in Nederland wordt gehost.

Voorbereiden

Zijn uw applicaties klaar voor de cloud? Het transformeren van uw huidige applicaties naar web-based applicaties, kan een tijdrovend proces zijn en bovendien erg prijzig.

De cloud kan erg eenvoudig zijn, maar is niet altijd een “piece of cake”. Er zijn diverse onderdelen die u goed moet inventariseren voordat u naar de cloud verhuist. Gelukkig worden cloudoplossingen steeds beter en beter en sluiten ze goed aan bij uw behoeften.

Bent u klaar om met uw bedrijf naar de cloud te gaan? Lees ons e-book!

Met uw bedrijf naar de cloud van Hupra