<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

Wat is de cloud en hoe kiest u de juiste cloudoplossing?

Wat is de cloud

Iedereen heeft het over de cloud. Maar wat is de cloud precies? We leggen het u graag uit. En  geven meteen tips voor het kiezen van de juiste cloudoplossing. 

Cloudleveranciers besteden veel tijd aan het promoten van diverse  cloudoplossingen die ieder hun voordelen hebben. Veel kleinere en middelgrote bedrijven begrijpen niet eens wat de cloud precies is. Ze aarzelen daar waar het gaat om het aanschaffen van een cloudoplossing. Door de vele verschillende opties zijn ze sowieso geneigd af te haken. Herkenbaar? 

Mijn bedrijfskritische data in de cloud?

Het helpt ook niet dat de term cloud een vrij abstract concept is. Tijdens het proces waar u gaat beslissen over zo’n nieuwe oplossing voor uw bedrijf, is het belangrijk dat u maximale duidelijkheid heeft. U beslist immers niet over iets belangrijks, zonder dat u daar de nodige kennis over hebt verworven.

En dan vertellen die cloudleveranciers u dat u al uw data  naar de cloud moet verplaatsen. Ook uw bedrijfskritische data. Dat gaat u natuurlijk niet doen, als u niet eens weet wat de cloud nu precies is en welke oplossing de beste is voor uw bedrijf.

In deze blog maken we duidelijk wat de cloud nu écht is, hoe u werkt in de cloud en hoe u de juiste cloudoplossing  kiest. 

Wat is de cloud?

Uw gegevens, software en bestanden staan ergens opgeslagen. Als u nog geen gebruik maakt van de cloud, is deze data vaak opgeslagen op uw computer of op een lokale server. Dat zijn allemaal tastbare opslagplekken.

Bij de cloud werkt dat net iets anders. Een cloud is namelijk geen tastbare opslagplek. De term cloud is letterlijk vertaald wolk.

Een cloud vervangt als het ware de functie van een lokale server of computer. Om een voorbeeld te geven: bepaalde software, zoals uw administratieve pakket of tekenprogramma, heeft u nu op uw computer geïnstalleerd. Net als dat ene Word-bestand dat u op uw laptop heeft opgeslagen. Als dit het geval is, zit u vast aan die ene werkplek. Uw administratieve software kunt u alleen gebruiken op uw computer en het opgeslagen document kunt u alleen vanaf uw laptop openen.

Werken in de cloud

Wanneer u deze software installeert in de cloud en documenten ook opslaat in de cloud, bent u niet langer afhankelijk van één werkplek. Vanaf dat moment kunt u bij de data  vanaf iedere plek, op ieder moment en vanaf elke device. U kunt bestanden dus ook openen op uw mobiele telefoon of tablet als u inlogt op uw cloudwerkplek.

Download het gratis e-book Cloud

Het nieuwe werken, in de cloud

De cloud speelt hiermee in op de trend van het nieuwe werken, waarbij werknemers niet langer één werkplek hebben. Werknemers willen makkelijker thuis kunnen werken of bij een klant op locatie bij de bedrijfsdata kunnen. Denk  eens aan een bouwonderneming met een bouwkeet op de bouwplaats waar alle data via de cloud beschikbaar en bewerkbaar is. Het vergroot de flexibiliteit van uw bedrijf.

Sommige bedrijven gebruiken de cloud alleen voor het opslaan van bestanden, waarvoor Dropbox bijvoorbeeld een prima cloudoplossing is. Maar er zijn ook al duizenden bedrijven die alleen nog werken via de cloud en dus geen lokale server meer hebben. Niet alleen gedeelde bestanden staan opgeslagen in de cloudwerkplek, maar ook hun belangrijke gegevens, software en andere data.

Hierdoor kan iedereen (die daartoe gerechtigd is) gemakkelijk bij de data en dat geeft een boost aan efficiënt werken.

Welke cloudoplossing past bij uw bedrijf?

Eén van de grootste bezwaren bij het beslissen over een cloudoplossing, is dat bedrijven zich afvragen of de cloud past bij hun organisatie en of het een effectieve oplossing is. Elke organisatie is immers anders, dus vereist elke organisatie ook een individuele aanpak.

Laat u dus niets wijs maken! De cloud is geen standaardoplossing die geschikt is voor alle soorten organisaties. Integendeel. Er zijn veel verschillende soorten cloudoplossingen op de markt met ieder hun eigen voordelen.

Het kiezen van een cloudleverancier

Wanneer u gaat beslissen over het aanschaffen van een cloudwerkplek, zit u er niet op te wachten dat u tientallen keuzes op u krijgt afgevuurd. De kans is groot dat u zelf weinig kennis heeft over werken in de cloud en u weet dus ook niet welke oplossing het beste is voor uw bedrijf. Zoek daarom een partij die vanuit haar expertise écht met uw bedrijf meedenkt. Een partij die u adviseert over de best passende cloudoplossing, specifiek voor uw organisatie.

Voordat u de beslissing neemt over het aanschaffen van een cloudwerkplek, kunt u natuurlijk zelf de nodige research doen. Op internet is er veel informatie te vinden over diverse cloudwerkplekken met hun voordelen. Lees bijvoorbeeld eens deze blog over de verschillen tussen een Office 365 cloudwerkplek en een Citrix cloudwerkplek.

Wanneer u heeft gekozen voor een betrouwbare partner, die u adviseert over de best passende oplossing voor uw organisatie en deze ook implementeert, is succes gegarandeerd.

Wilt u meer weten over de cloud? En wat de cloud kan betekenen voor uw organisatie? 

Veilig en makkelijk werken in de cloud

 • persoonlijk contact
 • veilige oplossingen
 • altijd en overal verbonden
 • succes voor de klant

computer-img

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
DSC_0766-1

Hupra helpt u verder.

Bent u nieuwsgierig wat Hupra voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact.

Maak vandaag een afspraak ⟶

Waarom Hupra voor het MKB?

 • Hoe Hupra de projecten aanpakt
 • Wat Hupra biedt
 • De waarden van Hupra

Bekijk het gratis factsheet

hupraICT

Meer blogberichten.