<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">

De voordelen van de accountantscloud

de voordelen van de accountantscloud

Als accountant werk je met veel privacygevoelige data van klanten. Deze data sla je op en deel je met andere betrokkenen via e-mail of andere manieren. Het is van belang dat dit op een veilige manier gebeurt. Hupra werkt al jaren voor accountants. Op basis van onze ervaringen hebben we speciaal voor accountants een werkplek ontwikkeld: de accountantscloud. In deze werkplek is de data van je klanten veilig en werk je gemakkelijk aan je dossiers. In dit blog lees je alles over de voordelen van de accountantscloud voor jou.

1. Centraal beheerde werkplek

De accountantscloud is een webbased portal waarin alle apps en data op een geïntegreerde manier samen komen. Dus zowel de SaaS apps, zoals Visionplanner en Exact Online maar ook legacy apps zoals Caseware en Unit4.

De werkplek wordt centraal gemanaged qua beveiliging, waarbij het voor de medewerker niet uitmaakt of hij op een privé of zakelijke laptop zijn werk doet. Hij logt in via 2FA en met Single Sign On. Met IP-filtering kunnen we afdwingen dat de SAAS-applicaties alleen toegankelijk zijn vanuit de werkplek. Hupra zorgt voor het onderhoud en het beheer van de digitale werkplek, en heeft de support inbegrepen op deze werkplek.

Het voordeel van deze digitale werkplek is dat er geen data  en applicaties lokaal op apparaten opgeslagen staan. Als er een apparaat verloren wordt of stuk gaat, verlies je geen belangrijke data. En dankzij de goede security is de kans dat je data in verkeerde handen terecht komt klein.

2. AVG-proof

Sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ligt de verantwoordelijkheid om aan privacyregels te voldoen bij organisaties. Met deze regels wordt geborgd dat bedrijven op een goede manier omgaan met persoonsgegevens. De accountantscloud voldoet aan de technische eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

3. Veilig en makkelijk inloggen

Single Sign On

Je werkt met veel verschillende applicaties. En voor elke applicatie moet je inloggen. Iedereen kent het issue van een vergeten wachtwoord wel. Met de single sign-in oplossing heb je hier geen last meer van. De oplossing is te vergelijken met het bureaublad op je computer, maar dan online. Alle diensten waar je gebruik van maakt staan in één overzicht. Met slechts één keer inloggen zijn er koppelingen tot 2000 SaaS apps voor accountants- en administratiekantoren beschikbaar..

 Two-factor  authentication

Extra veilig is het om in te loggen door middel van two-factor authentication. Met een mobile security app is dit eenvoudig mogelijk. Als je inlogt, bevestig je via de app op je telefoon dat jij het bent die inlogt. Niemand kan dus inloggen zonder toegang tot jouw telefoon.

4. Veilig e-mailen

Dankzij onder andere SPF en DKIM is je verbinding veilig. Maar je wilt niet alleen de verbinding, maar ook de inhoud veilig hebben. Het beveiligen van e-mail hoeft geen complex en tijdrovend project te zijn. Met de accountantscloud zijn je e-mails veilig, versleuteld en compliant met de wet- en regelgeving en ethische gedragslijnen van verschillende branches. Stuur je een e-mail per ongeluk naar de verkeerde persoon? Dan kun je de toegang tot deze e-mail eenvoudig ontzeggen en daarmee een eventueel datalek beperken. Ontvangers van je e-mail beantwoorden deze ook veilig en versleuteld.

5. Veilig bestanden delen

We willen overal kunnen werken. Op kantoor, thuis, onderweg en bij de klant. Ook als we samenwerken en grote bestanden willen versturen. De bestaande oplossingen binnen organisaties bieden hiervoor geen goede mogelijkheden en daarom maken werknemers vaak gebruik van consumentendiensten als Dropbox, WeTransfer en Google Drive.

Het nadeel van deze consumentendiensten is dat je geen controle meer hebt over de data. Je weet niet in welk datacenter de data opgeslagen wordt en bij wie en op welke apparaten de data terecht komt. Dit vergroot het risico op datalekken en diefstal van intellectuele eigendommen.

Met de accountantscloud krijg je weer grip op je data. Je bepaalt zelf waar je de data opslaat en wie er wel en geen toegang toe krijgen. Als je per ongeluk de verkeerde persoon toegang gegeven hebt of als de gedeelde informatie niet meer nodig is, trek je de toegang eenvoudig weer in.

Als er een apparaat verloren is, kun je op afstand de data wissen. Je krijgt inzicht in welke data is gedeeld en alles is op elk apparaat versleuteld. Zo heb je altijd controle over wie bepaalde informatie wel en niet in kan zien. Ook je klanten hebben hiermee een veilige omgeving om hun informatie in op te slaan. Op deze manier combineer je de handigheid en productiviteit van consumentendiensten met de benodigde functionaliteit en beveiliging.

6. Ondersteunt verschillende werkwijzen

De accountantscloud ondersteunt verschillende werkwijzen. Of je nu liever via je browser of een traditioneel bureaublad werkt: alles kan en is veilig op elk apparaat (ook Apple)!

De meeste gebruikers van de accountantscloud werken traditioneel via hun bureaublad, Windows Verkenner en Microsoft Outlook. Vanuit hier starten ze hun programma’s op. De nieuwe manier van werken is vanuit (webbased) apps. De accountantscloud van Hupra ondersteunt beide werkwijzen, om tegemoet te komen aan de verschillende generaties accountants.

7. Verregaande integratiemogelijkheden met verschillende cloud types

Steeds meer accountantskantoren maken al gebruik van publieke clouddiensten. Denk aan Office 365 voor het gebruiken van office en e-mail. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van applicaties die niet als clouddienst aangeboden worden, zoals Infine. En steeds meer paketten zijn ook beschikbaar als SAAS webbased oplossing. Al die cloudoplossingen (CaseWare, Visionplanner, Exact, AFAS, Unit4 etc.) stel je door de integratie van Hupra beschikbaar in een centrale en veilige werkplek.

8. Software updates

Hupra doet meer dan alleen het beheer van de accountantscloud. Wij zijn de brug tussen jouw wensen en de softwareleverancier.

Het updaten van de software zit bij onze prijs inbegrepen. We voeren periodiek updates door. Dit doen we altijd in overeenstemming met jou als klant en de softwareleverancier. Wil je graag nog even wachten met een update? Dan houden we hier rekening mee. Ook als je liever zelf de software updatet, regelen we dit voor je met de leverancier.

Een werkplek die continu ontwikkelt

De Hupra accountantscloud is een werkplek die continu verbetert en vernieuwt. Hiervoor houden we de ontwikkelingen in de markt in de gaten. Waar gaat de toekomst naartoe? Wat doet de branche? En natuurlijk de hamvraag: wat betekent dat voor de IT? Op basis van deze ontwikkelingen wordt de werkplek steeds uitgebreid met nieuwe koppelingen en integraties met softwarepakketten. Voordat deze koppelingen en integraties toegevoegd worden aan de werkplek testen we ze uitvoerig in onze lab-omgeving. We halen input bij onze klanten en volgen de marktontwikkelingen nauwgezet.

Veiligheid is bij ons topprioriteit. Hupra gaat voor een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid, gemak en productiviteit.

Wil je een kijkje nemen in de accountantscloud? We komen graag langs om de werkplek te demonstreren en toe te lichten. Maak een afspraak!

New Call-to-action

 

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
setup a secure wifi network

Gratis e-book over het inrichten van een veilig wifi-netwerk

In dit e-book bespreken we een aantal belangrijke zaken waarmee u rekening dient te houden bij het inrichten van een veilig wifi-netwerk.

Download direct ⟶
veilig bestandbeheer Hupra ICT

Gratis whitepaper over veilig bestandsbeheer!

Hoe zorgt u er eenvoudig voor dat uw bestanden goed toegankelijk zijn en waarborgt u tegelijk de veiligheid van uw bedrijfsgegevens? Lees het in dit whitepaper

Download direct ⟶