Hoe de cloud uw medewerkerstevredenheid verhoogt

cloud-happiness.jpg

Als u onze blogs al langer leest, bent u inmiddels (hopelijk!) overtuigd van het gemak van de cloud. De cloud speelt in op de trend van het nieuwe werken, waarbij uw medewerkers vanaf elke locatie, op elk moment en vanaf elke device toegang hebben tot bedrijfsdata, documenten en software.

Daarnaast is de cloud een kostenbesparende oplossing, omdat u niet langer hoeft te investeren in een zware, dure ICT-omgeving en servers op locatie.

Naast al deze technische en bedrijfsefficiënte voordelen, brengt de cloud ook nog een ander voordeel met zich mee. Eentje waar u hoogstwaarschijnlijk nog nooit bij stil heeft gestaan.

Een cloudoplossing zorgt er namelijk ook voor dat u nieuw personeel aantrekt en bestaand personeel tevreden houdt. Uit een onderzoek van Deloitte blijkt dat momenteel het vasthouden van personeel de grootste uitdaging is van bedrijven. “Het grootste gedeelte van de beroepsbevolking bestaat uit milennials. Zij willen flexibiliteit, mobiliteit en continue ontwikkelingen.” Door als bedrijf de stap naar de cloud te maken, speelt u slim in op deze eisen van medewerkers anno nu.

In deze blog leest u vier elementen van de cloud die bijdragen aan medewerkerstevredenheid. Eerst de basis van cloudcomputing begrijpen? Lees dan werken in de cloud.

1. Mobiliteit

Of uw medewerkers nu onderweg zijn, thuis of bij een klant, met een cloudoplossing kunnen ze bij bedrijfsapplicaties, data en bestanden op elk willekeurig moment. Een cloudoplossing verhoogt mobiliteit en flexibiliteit en dat is nu net waar uw medewerkers naar op zoek zijn. Het zorgt er niet alleen voor dat u uw huidige medewerkers tevreden houdt, het is ook een belangrijke factor in het werven van nieuw personeel.

Doordat flexwerken mogelijk is, kunt u ook medewerkers uit andere provincies of zelfs andere landen aantrekken.

2. Samenwerking

Het delen van ideeën en informatie met collega’s, klanten en partners heeft niet alleen invloed op persoonlijke groei, maar ook op de groei van het bedrijf. Samen bereik je immers meer dan alleen.

De cloud zorgt ervoor dat individuen en groepen eenvoudig en dynamisch met elkaar kunnen samenwerken, onafhankelijk van waar ze zich bevinden.

Met een cloudwerkplek biedt u (potentiële) medewerkers om thuis, zelfstandig te werken, maar toch onderdeel te zijn van een team. Daarmee speelt u ook in op de behoeften van millenials. Zij zijn op zoek naar een balans tussen zelfstandigheid en teamwork.

3. Productiviteit

Er zijn talloze manieren om de productiviteit binnen een bedrijf te verhogen en medewerkers te ontzorgen bij onnodige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Met een cloudoplossing geeft u uw medewerkers de kans om veel productiever te werken. Ze kunnen zich bezighouden met meerdere taken tegelijk en veel handmatige handelingen worden door de cloud automatisch gedaan. De cloud kan er aan bijdragen dat uw medewerkers zich productiever voelen, wat natuurlijk ook invloed heeft op de algehele productiviteit binnen uw bedrijf.

4. Professionele ontwikkeling

De cloud draagt bij aan de professionele ontwikkeling van uw bedrijf. Medewerkers zijn continu op zoek naar mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen, anders hebben ze het idee dat ze stilstaan en op de lange termijn niet succesvol zullen zijn.

Door te blijven hangen bij traditionele ICT-oplossingen, geeft u uw medewerkers niet de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en kennis op te doen van de laatste technologieën.

De cloud helpt IT-medewerkers om nieuwe tools eigen te maken en te ontdekken hoe nieuwe, kostenbesparende technologieën ook voor uw organisatie relevant kunnen zijn.

Kortom: de cloud is niet alleen een goede investering ter optimalisatie van uw bedrijfsprocessen en ICT-omgeving, het is ook een uitgelegen kans om uw medewerkers tevreden te houden en nieuw personeel aan te trekken, met name de jongere medewerkers.

Meer weten over de cloud? Download dan ons GRATIS e-book!

Met uw bedrijf naar de cloud van Hupra