<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

Cloud implementaties en migraties: doe het nooit alleen!

cloud-3.jpg

Binnen korte tijd is de cloud de steunpilaar geworden van veel bedrijven. Een onderzoek van cloudleverancier RightScale laat zien dat 93% van de 930 ondervraagde ICT-professionals gebruik maakt van de cloud. En niet alleen in Amerika, ook in Nederland gebruikt een groot aantal bedrijven de cloud. Dit artikel toont aan dat Nederland ver voorop loopt wat betreft cloud computing in vergelijking met Europese collega’s.

Wellicht denkt uw organisatie er ook over na om over te stappen naar de cloud. Denkt u dat u klaar bent na de installatie van een cloudoplossing? Nee, dan begint het pas! Wij zien vaak dat bedrijven worstelen met de vraag hoe zij een cloud succesvol in een organisatie kunnen inzetten en alle betrokkenen de relevantie van de cloud laten erkennen, zodat zij er goed en veilig in kunnen werken. Als tweede zien wij dat bedrijven zich bevinden in het proces van cloudmigratie (ze willen bijvoorbeeld van een publieke cloud naar een private cloud) maar ze weten niet hoe zij dit moeten doen. In deze blog leest u meer over waar u op moet letten wanneer u een cloudoplossing wilt integreren of migreren.

De veranderende rol van de cloud

Net als iedere ICT-oplossing is ook de cloud een uitdaging om goed te integreren in een organisatie. Het vereist een nieuwe manier van werken en wij mensen houden nu eenmaal niet van veranderingen.

Bedrijven gebruikten de cloud voorheen vaak alleen voor “non-critical functions” zoals marketing of CRM. Tegenwoordig zetten zij de cloud ook in om waardevolle data in op te slaan. Wanneer de cloud voor steeds meer doeleinden gebruikt wordt, betekent het dat integratie lastiger wordt omdat de impact groter wordt. Niet alleen de marketing- of salesafdeling krijgt te maken met het CRM, maar ook de administratieve afdeling en het MT.

Uit een onderzoek van CompTIA (2014) blijkt dat 59% van de respondenten de cloud gebruikt voor opslag, 48% voor bedrijfscontinuïteit en disaster recovery en 44% voor de veiligheid van hun bedrijf. Dat betekent dat IT-managers het steeds belangrijker vinden dat hun cloud veilig, toegankelijk en efficiënt is en dat het vlekkeloos integreert met andere technologie binnen de organisatie.

Migraties

Om ervoor te zorgen dat een cloudomgeving toegankelijk is voor elke werknemer of goed integreert met andere software, is het soms nodig om over te stappen van een publieke cloud naar een hybride cloud. Iedere migratie brengt de nodige integratie-uitdagingen met zich mee. Om een paar voorbeelden van migraties te noemen:

- Het verschuiven van infrastructuur en applicaties van de ene publieke cloud naar de ander;
- Van een publieke cloud naar een private cloud;
- Van on-premise systeem naar een private cloud.

De redenen voor deze migraties kunnen verschillen. Gebruikers zijn misschien op zoek naar betere technische mogelijkheden, een betere veiligheid of lagere kosten.

cloud2.jpg

 

IT is voor iedereen…?

Bij cloudmigraties krijgen IT-medewerkers een belangrijke rol in grote beslissingen. Omdat het implementeren of migreren van een cloud een strategisch proces is, vereist dat de nodige kennis en kunde. Veel (kleine) bedrijven zonder interne IT-afdeling lijken dat vaak niet te beseffen.

Met een paar muisklikken heeft elke persoon en elke afdeling toegang tot de cloud en kunnen ze cloud-based technology aanschaffen zonder dat ze weten hoe en of applicaties integreren met de bestaande IT-systemen. Het gevolg? Voordat u het weet, ligt uw hele ICT-systeem overhoop.

Cloud architecten zijn het antwoord!

Organisaties die succesvol zijn in het installeren van een cloudoplossing en het migreren van bijvoorbeeld een publieke cloud naar een private cloud, gaan daarvoor met een zogenaamde “cloud architect” in zee. Dit is een externe partij of persoon die hen volledig kan helpen en adviseren over de migratie of installatie van een cloud voor uw organisatie in het bijzonder. U heeft iemand nodig die u een advies op maat geeft en kijkt welke applicaties integreren met uw overige software en ICT-systemen.

Er zullen altijd uitdagingen blijven bestaan bij het integreren van een cloudoplossing. IT-systemen en –software worden steeds toegankelijker voor iedereen, maar het succesvol implementeren van een cloud is een vak apart. Hoe meer onderdelen van een bedrijf worden verplaatst naar de cloud. Hoe meer invloed dat heeft op de gehele organisatie. Staat u op het punt om over te stappen naar de cloud? Doe het nooit alleen! Een strategisch plan én een goede cloud-partner ondersteunt u om een cloudoplossing zo efficiënt mogelijk in de organisatie te implementeren.

Wilt u meer weten over hoe uw bedrijf succesvol gebruik kan maken van de cloud? Download dan ons GRATIS vernieuwde e-book!

Met uw bedrijf naar de cloud van Hupra

 

 • persoonlijk contact
 • veilige oplossingen
 • altijd en overal verbonden
 • succes voor de klant

computer-img

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
DSC_0766-1

Hupra helpt u verder.

Bent u nieuwsgierig wat Hupra voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact.

Maak vandaag een afspraak ⟶

Waarom Hupra voor het MKB?

 • Hoe Hupra de projecten aanpakt
 • Wat Hupra biedt
 • De waarden van Hupra

Bekijk het gratis factsheet

hupraICT

Meer blogberichten.