<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

5 argumenten waarom de cloud veilig is

Hoe-veilig-is-de-cloud.pngWanneer u aan de slag gaat met de cloud, betekent het dat u belangrijke data over gaat zetten van een fysieke werkplek naar uw cloudwerkplek. Niet alleen bestanden, maar ook software en gegevens verplaatst u naar de cloud.

Voordat u deze grote stap neemt, wilt u natuurlijk wel weten of de cloud écht geschikt is voor uw bedrijf. Daarnaast vraagt u zich ongetwijfeld af hoe veilig werken in de cloud is.

Deze laatste vraag stellen veel MKB’ers zichzelf wanneer zij nadenken over de vraag of zij met hun bedrijf naar de cloud zullen gaan. De cloud is natuurlijk een containerbegrip geworden. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarbij er op een onveilige manier in de cloud gewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan filesharing zonder encryptie. Dit zorgt ervoor dat uw data overal verspreid wordt zonder dat u hier de controle op behoudt.

In deze blog geef ik u 5 argumenten dat de cloud (in het bijzonder de Citrix cloudwerkplek) wel veilig is voor bedrijfsgegevens.

Wanneer u volledig in de cloud gaat werken, heeft u geen eigen in-house servers meer nodig.

Dit geeft veel ondernemers een onbehagelijk gevoel omdat de cloud niet tastbaar is. Toch realiseren zij hierbij niet dat werken in de cloud vaak veiliger is dan hun eigen lokale ICT-omgeving.

1. Datacentralisatie voorkomt datalekken

Met de cloud kunt u uw data centraliseren in het datacenter. Door het centraliseren van uw data blijft uw data op één plek en kan het veel minder gemakkelijk gaan zwerven op bijv. USB sticks, tablets etc. Hiermee voorkomt u datalekken met alle gevolgen van dien. Maar ook realiseert u hier veel gemak bij uw medewerkers omdat deze te allen tijde bij alle gegevens kunnen.

2. Enterprise hardware heeft betere kwaliteit

In de cloud maakt u gebruik van enterprise hardware. Deze hardware (denk bijv. aan servers, firewalls etc.) wordt vaak gebruikt voor banken en andere grote enterprise omgevingen die een veel groter ICT-budget hebben dan een doorsnee bedrijf uit het MKB.

In de cloud is deze enterprise hardware echter een stuk betaalbaarder en bovendien ook veel veiliger.

Wil je alles weten over online werkplekken!

3. Disaster Recovery is beter opgezet

Wanneer u ervoor kiest om met uw bedrijf in de cloud te gaan werken, bent u verzekerd van een gedegen disaster recovery plan. Ook hiervoor geldt dat dit vele malen beter geregeld is dan in lokale bedrijven uit het MKB. Datacenters moeten namelijk voldoen aan de normeringen van een ISO-certificering.   

4. Fysiek beveiliging is geregeld

De fysieke beveiliging van uw bedrijfsgegevens in de cloud is in een datacenter op een hoog niveau geregeld. Een datacenter maakt namelijk gebruik van de beste beveiligingstechnieken zoals registratiesystemen, fingerprints etc. Alles is erop gericht ongewenste bezoekers tegen te houden.

5. Optimale beveiliging door automatische updates

Wanneer u uw ICT-infrastructuur naar de cloud migreert, bent u ervan verzekert dat uw servers beschikken over de meest recente security patches. Dit wordt namelijk automatisch voor bijgehouden.

Op basis van bovengenoemde argumenten kunt u vast stellen dat het met de veiligheid van de cloud wel goed zit. Natuurlijk blijft het belangrijk om uw medewerkers goed te informeren over de risico’s van datalekken en instructies te geven hoe zij met gevoelige bedrijfsdata om te gaan. Stel hiervoor duidelijke richtlijnen op.

Overweegt u om de stap naar de cloud te maken en wilt u hier meer over weten? Download dan ons vernieuwde e-book over de cloud!

New call-to-action

 • persoonlijk contact
 • veilige oplossingen
 • altijd en overal verbonden
 • succes voor de klant

computer-img

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
DSC_0766-1

Hupra helpt u verder.

Bent u nieuwsgierig wat Hupra voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact.

Maak vandaag een afspraak ⟶

Waarom Hupra voor het MKB?

 • Hoe Hupra de projecten aanpakt
 • Wat Hupra biedt
 • De waarden van Hupra

Bekijk het gratis factsheet

hupraICT

Meer blogberichten.