<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633881&amp;fmt=gif">
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact
 • Diensten
 • Over Hupra
 • Klantenservice
 • Contact

Hupra helpt verder

Telefoon

0318 528 528

E-mail

info@hupra.nl Maak afspraak →

Werken in de cloud: 3 essentiële aandachtspunten

3_aandachtspunten_cloud.png

Het interne netwerk is verleden tijd en de cloud wint terrein. Logisch. Aangezien de wereld efficiënter wordt en technologie ook. Technologie groeit mee met hoe de mens groeit, en soms groeit technologie zelfs sneller dan de mens. Zo zijn er genoeg MKB bedrijven die er nog steeds voor kiezen om op een lokale server te werken, niet wetende dat ze zichzelf op vele manieren beperken.

De cloud biedt een efficiënte manier om uw data op te slaan. En u heeft ineens de mogelijkheid om gemakkelijk vanuit huis te werken of eventueel op locatie bij een klant. Het leven van u en uw medewerkers wordt ineens een stuk simpeler. Daarom heeft u besloten om over te stappen naar de cloud. Een wijze, innovatieve keuze. Toekomstgericht heeft het veel te bieden. Maar voordat u aan de cloud begint zijn er echter 3 aandachtspunten waarvan u op de hoogte moet zijn. Deze punten zijn verstandig om te doorlopen bij een keuze voor de cloud en het bedrijf dat u daarbij inhuurt.

Een internetverbinding is noodzakelijk

De cloud is geweldig. Zelfstandig en overal bereikbaar. En is beschikbaar via het internet. Zonder internet kunt u niet bij de cloud. Klinkt best logisch toch? Maar het is meer dan een internet connectie. Daarom is het goed om uzelf de vraag te stellen of uw huidige internetverbinding ook stabiel is? Dit gaat over het algemeen goed, maar controleer of deze verbinding toereikend is voor het aantal gebruikers binnen uw organisatie.

Het is tegenwoordig bijna raar als een restaurant al geen goede wifi heeft, laat staan een onderneming. En als u beschikt over 3G of 4G hoeft u zich ook geen zorgen te maken. De cloud werkplek van Hupra werkt namelijk ook via deze manieren van internet. Laten we er even vanuit gaan dat u gewoon internet heeft. Dan is de cloud werkplek op dit punt al een ideale werkplek voor uw bedrijf.

Performance verschilt per aanbieder

Het komt wel eens voor dat de cloud traag is. In dat geval wordt dat waarschijnlijk veroorzaakt door de technische inrichting van de cloudomgeving. Als deze echter goed is uitgevoerd horen hier zich geen problemen voor te doen. Ga er daarom niet van uit dat de cloud niet handig is als u het ongeluk had om met een trage cloud te werken. Hoe kunt u dit voorkomen? U kunt gewoon een trial aanvragen bij het bedrijf in kwestie. Daarin ontdekt u vanzelf of het snel genoeg werkt en of de performance daarmee van hoog niveau is. En als de eerste langzaam is, probeert u het gewoon bij een ander bedrijf. U moet er tenslotte wel efficiënt door kunnen werken. Daarom moet u voor de beste kwaliteit gaan.

Continuïteit van de cloudleverancier bij faillissement

Een nogal contractueel bepalend punt. Wat gebeurt er eigenlijk met uw gegevens als het bedrijf, waar u bent overgestapt naar de cloud, failliet gaat? Blokkeert alle data dan? Wordt het gewist? Of heeft u simpelweg nog de mogelijkheid om een back-up te ontvangen? Dit is een belangrijk onderdeel als u op het punt staat een overeenkomst te sluiten met een leverancier. U wil niet met de handen in het haar zitten naderhand met de beroemde ‘wat als…’ vraag. Daarom raden we u sterk aan om dit bewust bij de overeenkomst te betrekken zodat de veiligheid van uw gegevens gegarandeerd is. Neem goede voorzorgsmaatregelen door dit mee te nemen in de SLA (Service Level Agreement).

Deze drie punten zijn essentieel bij de overstap naar de cloud. Het hoeven echter, bij lange na niet, dealbreakers te zijn. We geven deze punten slechts mee als tip. In de meeste gevallen zal dit een checklist zijn om een verantwoorde keuze te maken. Zorg daarom dat u zekerheid heeft wat betreft goed internet, een goede aanbieder en een eerlijke SLA. Als u bijna in zee gaat met een aanbieder is het goed om deze 7 onderdelen nog te doorlopen voordat er een handtekening komt.

Wil u meer weten over werken in de cloud? Download dan ons gratis e-book en lees alle nodige onderwerpen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Veilig en makkelijk werken in de cloud

 • persoonlijk contact
 • veilige oplossingen
 • altijd en overal verbonden
 • succes voor de klant

computer-img

De vier kenmerken van Hupra!

Bij Hupra gaan wij maximaal voor onze klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw ICT-omgeving; een kwalitatieve combinatie tussen veiligheid en gemak. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. Zo zorgen wij dat u altijd & overal gerust aan het werk kunt.

Lees meer over ons ⟶
DSC_0766-1

Hupra helpt u verder.

Bent u nieuwsgierig wat Hupra voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact.

Maak vandaag een afspraak ⟶

Waarom Hupra voor het MKB?

 • Hoe Hupra de projecten aanpakt
 • Wat Hupra biedt
 • De waarden van Hupra

Bekijk het gratis factsheet

hupraICT

Meer blogberichten.